Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunan Sarı Saltuk Türbesi başında "Sarı Saltuk Alp Erenleri Anma Günü" etkinlikleri düzenlendi.

Alaşehir'in Yeşilyurt Mahallesinde bulunan Sarı Saltuk Türbesi başında yapılan anma törenlerine Alaşehir Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Hüseyin Somuncu, MHP Manisa milletvekili adayı Mehmet Memiş, Alaşehir Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Törenlerde halk oyunları gösteriler yaparken, törende Alp ve Erenlik'in önemi ve Sarı Saltuk hakkında bilgiler verildi.

Belediye başkanı Gökhan Karaçoban, "Eskiden belediye olan Yeşilyurt beldemizde her yıl geleneksel olarak kutlanan "Sarı Saltuk Alp Erenleri Anma Günü'nün bu yıl 18'incisini kutluyoruz. İslami rivayetlere göre Sarı Saltuk, Peygamber ve Hacı Bektaş neslinden gelen Türkmen bir er olarak bilinir. Efsanevî şahsiyet kimliğini daha yaşarken elde ettiği söylenmektedir. Tarimiz boyunca günden güne anılan Sarı Saltuk bundan sonra da değişik etkinliklerle anılmaya devam edecektir" dedi.

Sarı Saltuk, Türbesi Başında Anıldı

Sarı Saltuk, Türbesi Başında Anıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı