Mardin Savur ilçesinde eğitim veren Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi'nde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Lisenin kuruluş yılından bu yana ilk kez düzenlenen mezuniyet töreni, öğrenciler ve veliler tarafından coşku ile kutlandı. Okul bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Garnizon Komutanı Güven Öngören, Belediye Eşbaşkanı Gurbet Tekin, Cumhuriyet Savcısı Çağdaş Devrim, İlçe Emniyet Amiri Murat Karabulut, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, kurum amirleri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan okul müdürü Ahmet Atilla Özbek mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Özbek, "Siz değerli velilerimiz bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. 4 yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Onların sevinçlerini ve üzüntülerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği olduğunuz. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız, bugün mezun olurken haklı olarak büyük bir sevinç ve huzur içindesiniz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Dört yıl önce bu yuvaya kendi ellerinizle teslim ettiğiniz çocuklarınızı bugün yine kendi ellerinizle buradan uçuruyorsunuz. Bu çocukları yetiştirdiğiniz için sizleri tüm kalbimle kutluyor ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere başarı belgeleri ve ödülleri verildi. Okul birincisinin okul yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından sırayla sahneye çağrılan son sınıf öğrencilerine protokol ve öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri verildi. Son olarak sahneye toplanan mezunlar hep birlikte keplerini fırlatarak mezuniyet sevincini yaşadı.

Savur Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Sevinci

Savur Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Sevinci

Savur Nuri Cıngıllıoğlu Anadolu Lisesi’nde Mezuniyet Sevinci

Kaynak: İhlas Haber Ajansı