Söke Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen seminerin konusu "Kadına Karşı Şiddetin Görünmeyen Yüzleri" oldu.

Konuşmacı olarak BM Kadın Hakları Uzmanı Sevil Serbes'in yer aldığı seminer, Söke Belediyesi Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonunda gerçekleştirildi. Seminerin katılımcıları arasında Söke Belediyesi Meclis Üyesi Yasemin Gürsoy, Kent Konseyi Başkanı Mahbube Özoğul ve Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar da yer aldı. Söke Kadın Meclisi Başkanı Şennur Parıldar yaptığı açılış konulmasında; "BM Kadın Hakları Uzmanı olan Sevil Barlas'ın Sökeli olmasından dolayı ilçemiz adına büyük bir değer olduğunu düşünüyorum. Bizi kırmadı, bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşacak olmasından dolayı kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

Dünyada kadına karşı şiddetin tanımlamalarından örnekler vererek sözlerine başlayan BM Kadın Hakları Uzmanı Sevil Serbes konuşmasında kadına karşı şiddetin var oluş nedenleri üzerinde de durdu. Sevil Serbes, "Kadın şiddete maruz kalınmışsa, üçüncü şahıslar "özel bir meseledir, biz karışmayalım" derler. Amerika'da bu duruma "Hayır hiçbir şey şahsi ve özel değildir. Özel olan politiktir" diye bakılır. Dört duvar arasında olup biten tartışılabilir hale getiriliyor. Bugün o nedenle bizler açıkça tartışabiliyoruz" dedi.

Özellikle son yıllarda kadına karşı şiddetin artış gösterdiğini belirten Sevil Serbes; "Kadın karşı şiidetin başlıca nedeni neo-liberal ilişkilerin gelişmesi dolayısıyla ailede kadının ekonomik güç kullanmaya başlaması ve ata-erkil toplum düzeninin ağırlıklı olması" dedi. Serbes kadına karşı şiddet olaylarını özellikle toplumda önemli yeri olan insanların ayrımcı ve cinsiyetçi söylemlerinin de arttırdığını ifade etti.

Söke’de ’Kadına Şiddetin Görünmeyen Yüzleri’ Semineri

Söke’de ’Kadına Şiddetin Görünmeyen Yüzleri’ Semineri

Söke’de ’Kadına Şiddetin Görünmeyen Yüzleri’ Semineri

Söke’de ’Kadına Şiddetin Görünmeyen Yüzleri’ Semineri

Kaynak: İhlas Haber Ajansı