Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Akocak köyünde 9. Madımak şenliği düzenlendi.

Yozgat, Sivas ve Tokat'ın yöresel damak tatlarından biri olan "Madımak" için Akocak köyünde 9. Madımak şenliği düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde köy kadınları meralardan topladıkları madımakları evlerinde pişirerek "En güzel madımak yarışması" katıldı.

Şenlikte konuşan Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Akocak köyü geleneksel madımak şenliğinin bu yılda güzel bir şekilde başladığını belirterek, "Akocak köyünün insanlarının yüzüne bakıldığı zaman, insanlarının daha kanlı canlı olduğunun görüldüğünü, bunun sebebinin de madımak yemeği olduğunu söylemek mümkün" dedi. Arslantaş "Madımak şenliği bu yıl Karaveli Köyünün yanı sıra birkaç köyümüzde daha yapıldı. Ama en eski şenlik burada düzenleniyor. Madımak, Sorgun için önemli bir ürün olabilir bunu değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabi bunu sağlamanın yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Bu birlik ve beraberliği sağlamak Sorgun içinde değil Sorgun dışına göç etmiş Ankara'da, İstanbul'da, yurt dışındaki insanlarımıza ulaşmakla onlarla birlik beraberliği olacaktır ki, bu tür eğlenceler, şenlikler, festivaller bu birlik ve beraberliğimizi artıracağını birbirimizi sevmeyi artıracağını düşünüyorum. Bu vesile ile de bu şenliği düzenleyenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Merkezi Ankara'da bulunan Akocak Köyü Kalkındırma Derneği eski başkanlarından Yüksel Arslan ise yaptığı açıklamada Akocak Köyünün iklim olarak yüksek bir yerde olduğunu belirterek "İklim nedeniyle bizim bu bölgenin madımağı çok güzel oluyor. Bizde bu lezzetli madımağı tüm Türkiye'ye duyurmak için şenlik düzenledik. Şenliğimize Ankara'dan, İstanbul'dan, Edirne'den Türkiye'nin her tarafından misafirlerimiz gelmektedir. Bunlar özellikle köyümüze gelip, madımak şenliğimizi görmeye geliyorlar" dedi.

Konuşmaların ardından pişirilen madımak yemekleri, davetlileri ikram edildi ve ardından da en güzel madımak yemeği seçildi. Şenlikte Oğuz Yılmaz, Sevgi Petek, DJ Pınar ve Hasan Kaplani gibi ünlü sanatçılarda sahne aldı.

Sorgun’da 9. Madımak Şenliği Düzenlendi

Sorgun’da 9. Madımak Şenliği Düzenlendi

Sorgun’da 9. Madımak Şenliği Düzenlendi

Sorgun’da 9. Madımak Şenliği Düzenlendi

Sorgun’da 9. Madımak Şenliği Düzenlendi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı