Karaisalı Belediye Meclisi tarafından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye fahri hemşehrilik beraatı ve payesi verildi.

Karaisalı Belediye Meclisi Saadettin Aslan başkanlığında tek gündem maddesiyle toplandı. Meclis Üyesi Celalalettin Sürme'nin gündem dışı yaptığı konuşmadan sonra Meclis Katibi Hasan Köylü, Belediye Yazı İşleri Müdürlüğü'nün yazısında belirtilen fahri hemşehrilik beratı verilmesi ile ilgili teklifini okudu. Teklifte, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun "Meclisin Görev ve Yetkileri" Başlıklı 18/r maddesine göre, meclisin görev ve yetkileri arasında fahri hemşehrilik payesi ve beratı vermek bulunulduğu belirtilerek, Belediye Meclisince fahri hemşehrilik payesi ve beratı verilecek kişinin belirlenerek, bu yetkinin kullanılması hususunda, Belediye Meclisi'ne havalesi istendi.

Teklif hakkında söz isteyen MHP'li Meclis Üyesi Rifat Köroğlu, "Hemşerilik deyince akla asker arkadaşı gelir. Daha önce Karaisalı'nın sınırları Yahyalı, Pozantı, Aladağ gibi şu anda ayrılan yerlere kadar bulunmakta idi. Hatta yaşı ilerlemiş çoğu insanın nüfus cüzdanlarında doğum yeri Karaisalı yazar. Karisalılı olmak ayrıcalıktır. Hatta çoğu insan Karaisalı'da doğum yaptırarak, çocuğunun doğum yeri Karaisalı olsun diye Karaisalı'da doğum yaptırılıyor. Ben İlçemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Beye çok teşekkür ediyorum. Bu beratın, payenin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü Beye verilmesini teklif ediyorum" dedi.

AK Partili Belediye Meclis üyelerinden Abdullah Sakarya ise, "Ben de, siyasi bir karar olacağını düşünerek Hüseyin Sözlü zaten Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu için, teklifin Müdürlüğünden geldiği gibi iade edilmesini teklif ediyorum" dedi.

Abdullah Sakarya'nın aykırı teklifi oylamaya sunuldu. 1 AK Partili meclis üyesi çekinser kalırken, 6 AK Partili meclis üyesi aykırı teklife kabul oyu verdi. 1'i AK Partili meclis üyesi olmak üzere, 6 MHP'li meclis üyesi, bir de Başkan Saadettin Aslan'ın oylarıyla 8 meclis üyesi aykırı teklife ret oy verdi. Oylama sonucunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü "ye hemşehrilik beratının, payesinin verilmesine oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı