Sultangazi Belediyesinin, şehrin betonlaşan yapısından uzaklaşmak isteyenler için oluşturduğu hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirenler, yemyeşil bir ortamda toprakla iç içe olmanın keyfini yaşıyor. Mimar Sinan kent ormanında oluşturulan bahçelerde sebzelerini kendi elleriyle eken Sultangazililer, doğa ve toprağa özlemlerini gideriyor.

Betonlaşan şehir hayatı ve trafik yoğunluğundan kaçmak isteyenler için Sultangazi hobi bahçesi alternatif oldu. Sultangazi Belediyesi tarafından Mimar Sinan kent ormanı içerisinde kurulan hobi bahçelerinde sebze ve meyve yetiştirenler, yemyeşil bir ortamda toprakla iç içe olmanın keyfini yaşıyor.

Sultangazi Belediyesi tarafından doğaya duyulan özlemi gidermek amacıyla oluşturulan hobi bahçeleri ilk meyvelerini vermeye başladı. Mimar Sinan kent ormanındaki bahçeleri kiralayan Sultangazililer ektikleri sebzeleri topluyor. 70 metrekarelik alanda oluşturulan bahçelerine domates, biber, patlıcan eken Sultangazililer ürünlerini toplamanın keyfini çıkarıyor. Düzenli olarak bahçelerindeki bakımları yapan vatandaşlar kentin betonlaşan yapısından uzaklaşıp doğayla iç içe yaşamanın tadına varıyor. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için oluşturulan hobi bahçelerinde 12'si sera olmak üzere 62 bahçe ve 6 metrekarelik ahşap kulübeler yer alıyor.

Hobi bahçelerinde ürünlerini toplayan Sultangazililer, belediyenin sunduğu hizmetten memnuniyeti dile getirerek "Şehrin gürültüsünden betonlaşan yapısından uzakta kendi ellerimizle sebzelerimizi ekme fırsatı yakalıyoruz. Ektiğimiz domatesin, biberin büyüdüğünü görmek bize ayrıca zevk veriyor. Topladığımız doğal ürünleri sofralarımızda tatmanın keyfi ise bambaşka oluyor. Bize, bunları yaşama imkânı sunan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı