Çorum'un Sungurlu ilçesi Özel İdaresi 205 yılı yatırım programı kapsamında ilçeye bağlı köyler de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sungurlu İlçe Öze İdare Müdürü Erol Erkoç ilçemize bağlı köylerde ekiplerin hiç durmadan çalıştığını söyledi.

Erkoç, 2015 yılı kilitli taş programı, kanalizasyon programı, tarımsal sulama programı, asfalt programı ve su deposu ve içme suyu programı hakkında bilgi verdi.

2015 yılı yatırım programı kapsamında, İkizli, Sarıcalar, Gökçeköyü, Alembeyli, Büyükpolatlı, Çiçekli, Karakocalı, Kertme, Kurbağlı, Mehmetbeyli, Arıcı, Bahşılı, Balkaya, Beşkız, Büyük İncesu, Çamoluk, eşme, Küçük İncesu, Kemallı, Oğlaközü, Ortakışla, Ortaköyü, Salman, Sarıkaya, tatlı, Tuğcu, Yarımsöğüt, Arifezili, Güloluk, Kızılcakışla, Aşağıfındıklı, Çavuşcu ve Ekmekçi olmak üzere toplamda 35 köyde kilitli parke çalışması yapılacağını söyledi.

Erkoç, 2015 yılı kanalizasyon yatırım programı kapsamında Arabaçayı, Küçükpolatlı, Kuşçalı, Bunalan, Çiçeklikeller, Gökçam, Akdere, Beşdam, Kula, Karaçay, Çulhalı, İmirli, Tokullu, Bozyayla, Göller, Çayyaka, Güvendik, Kırankışla ve Çavuşçu olmak üzere toplam 19 köyde kanalizasyon çalışması yapılacağını belirtti.

Erkoç, y2015 yılı asfalt programı kapsamında ise Gökçam, Turgutlu-Terzili Grupyolu, Sarıcalar-Hacıosman Grupyolu, Eşme Köyü yolu, Beşkız-Küçükincesu-Büyük İncesu Grupyolu, Sarıkaya yolu, Demirşey Grupyolu, Kemallı-Çukurlu-Yarımsöğüt Grupyolu, Büyükpolatlı Yolu, Kuzucak-Akçakoyunlu-Alembeyli Grupyolu, Tirkeş-Yukarıbeşpınar-Aşağıbeşpınar yolu, Gülderesi köyü yolu, Çingiller Köyü yolu, Arıcı Köyü yolu ve Arifegazili köyü yolu olmak üzere 15 köyde asfalt çalışması yapılacağını kaydetti.

2015 yılı su deposu ve içme suyu programı kapsamında Çingiller, Yarımsöğüt, Küçük Polatlı, Arifegazili, Hilallı, Ayağıbüyük, Yarımsöğüt, Beşkız, Bozdepe, Karakocalı, İkizli, Kışla, Hacıosman, Topuz ve Oğlaközü olmak üzere 15 köyde su deposu ve içme suyu çalışması yapılacağını söyleyen Erkoç, ayrıca Alembeyli, Demirşeyh, Kuzucak ve Sarıcalar köylerinde tarımsal sulama çalışması yapılacağını kaydetti.

Çocuk nüfusu olan bir çok köyde oyun grubu çalışmasının yapıldığını hatırlatan Erkoç, Milli Eğitim'den köylere devredilen bir çok köy okulunun köy konağına dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Belde statüsünden köye dönüşen köylere İş-Kur'dan temizlik elemanı temini yapıldığını söyleyen Erkoç, ayrıca Yekbas, Evci ve Boğazkale'den gelen talepler doğrultusunda kepçe ve greyder temini yaptıklarını ifade etti.

Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğü Köyleri Şantiyeye Çevirdi

Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğü Köyleri Şantiyeye Çevirdi

Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğü Köyleri Şantiyeye Çevirdi

Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğü Köyleri Şantiyeye Çevirdi

Sungurlu İlçe Özel İdare Müdürlüğü Köyleri Şantiyeye Çevirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı