Tekkeköy Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği halkın ve protokolün yoğun katılım ile açıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Dernek Başkanı Abdullah Lermi ve protokol üyeleri açılış konuşmalarını yaptı. Tekkeköy Karadenizliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği'nin açılışına Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eski Tekkeköy Belediye Başkanı Galip Mustafa Yücel, Atakum Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ensar Erdöl, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Güngör, Tekkeköy Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Sivil toplum örgütleri demokrasinin olmazsa olmaz ayrılmaz ögeleri haline gelmiştir. Her dernek, dernek tüzüğü çerçevesinde belirli çalışmalar yürütmektedir. Özellikle kültürel değerleri taşımak, yaşamak ve yaşatarak gelecek nesillere aktarmak için yaptıkları çalışmalar en önemli faaliyetleri denilebilir. Bugün burada Tekkeköy Karadenizliler Derneği'nin açılışını gerçekleştireceğiz. Dernek başkanımızı ve yönetimini cani gönülden tebrik ediyorum. Karadeniz'in doğusundan batısına tüm illerini kapsayan ve ayrımcılığı kesin çizgilerle reddeden bütünleştiren, birleştiren, kucak açan bir yapı oluşturmuşlar" dedi.

BAŞKAN TOGAR DERNEĞE ÜYE OLDU

Derneğe üye olan Togar, "Biz de bu derneğe bir Tekkeköylü bir Karadenizli olarak üye oluyoruz. İnşallah Tekkeköy Karadenizliler Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ilçemiz adına güzel faaliyetlerde, çalışmalarda bulunarak ilçemize farklı bir hareketlilik katar" ifadelerini kullandı.

Tekkeköy Karadenizliler Derneği Açıldı

Tekkeköy Karadenizliler Derneği Açıldı

Tekkeköy Karadenizliler Derneği Açıldı

Tekkeköy Karadenizliler Derneği Açıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı