TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili ve 1. sıra adayı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 7 Haziran'da tarihi bir seçime tanıklık edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile birlikte Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğine nezaket ziyaretinde bulundu. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve beraberinde bağlı şube başkanları Ünüvar'ı çiçekle karşıladı. Başkanlık makamında sendika başkanları ile bir süre sohbet eden Ünüvar, "Aslında Türk-İş'i daha önce ziyaret edecektim, ancak nasip bugüneymiş" dedi.

Ünüvar, daha sonra toplantı salonuna geçerek sendika üyeleriyle bir araya geldi. AK Parti'nin 13 yılda gerçekleştirdiği bazı yatırımlardan da bahseden Ünüvar, Cumhuriyet tarihi boyunca 10.5 milyon metrekarelik sağlık yatırımı yapıldığını, bunun yarısının AK Parti döneminde gerçekleştiğini ifade etti.

Sosyal yardımlarda olağanüstü artış olduğunu ifade eden Ünüvar, şunları söyledi:

"10 milyon yeşil kartlı, yeşil kartlı olmayanlarla aynı hizmeti alıyor. Düşünün ki 2002'de toplumun yüzde 30'u 4.3 doların altında geçiniyordu, bugün bu oran yüzde 2.1'e düşmüş. Toplumun yüzde 2.1'i 2 doların altında geçiniyordu, sıfıra inmiş. Toplumun binde 2'si 1 doların altında geçiniyordu, bu oran bugün sıfıra inmiş. Bakıyorsunuz dış yardımlara geçmişte Türkiye 300 milyon dolara yakın bir yardım yaparken, 3.5 milyar dolara çıkmış, 10 kat artmış."

Sendikal harekete önem verdiklerini de ifade eden Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Bir takım çalışmalarımız da Türk-İş'den destek aldık. Sendikalar çalışan kesimin hak ve hukukunun korunmasında emniyet sibobu görevi görüyorlar. Zaman, zaman eleştiriler getiriyorlar, iktidar olarak biz bunları elbette dikkate alıyoruz" diye konuştu.

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 7 Haziran'da yapılacak seçimde halkın hür iradesini kullanarak sandığa gideceğini belirten Gülnar, "Çıkan sonucun ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr Necdet Ünüvar, sendika başkanları ve üyelerinin kendisine yönelttiği sorulara cevap verdi.

Ünüvar:

Ünüvar:

Ünüvar:

Ünüvar:

Ünüvar:

Kaynak: İhlas Haber Ajansı