TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Hiçbir ayrım yapmadan bu şehirde yaşayan, bu şehre, bu ülkeye bağlı olan herkese hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Ünüvar, Adana'daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'nı (MARDAV) ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2 yıl doktorluk yaptığı Mardin'in, hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Mardin'de çok kadim dostlarının olduğunu ifade eden Ünüvar, "Mardinliler'in çok ekmeğini yedim. Benim için heyecan verici bir şehirdi. Mardin'i kendi memleketim gibi görüyorum" diye konuştu.

Vatandaşların, kolay ulaşabilecekleri, sohbet meclisine davet edebilecekleri insanların milletvekili olmasını istediğine dikkat çeken Ünüvar, "Bunun için benim illa Mardin'de doğmam gerekmiyor. Memleketin her parçası bizim için çok değerlidir. Vatanın her bir evladı bizim için çok değerlidir. Aslolan, herhangi bir ayrımcılık yapmadan, dışlayıcılık yapmadan bunu gerçekleştirmektir" dedi.

Necdet Ünüvar, Adana'da yaşayan Mardinliler'in, birbirine çok bağlı olduklarını, ayrıca Adana için çok güzel ve önemli işler yaptıklarını ifade etti.

"Hizmette ayrımcılık olmaz" diyen Ünüvar, "Aslolan budur. İnsanlara ayrım yapmayacaksın, hizmet edeceksin. Halkın kalbine girenler, o ayrımı yapmayanlardır. Herhangi bir ayrım yapmadan bu şehirde yaşayan, bu şehre, bu ülkeye bağlı olan herkese hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

MARDAV Genel Sekreteri Sabahattin Yumuşak da, 1995 yılında kurulan vakfın, her yıl bin 300 ila bin 500 arasında üniversite öğrencisine karşılıksız burs verdiğini, ayrıca 3 bin ila 4 bin aileye Ramazan aylarında gıda yardımı yaptıklarını kaydetti.

AK Parti'nin hizmetleriyle kendisini ispatlamış bir parti olduğunu vurgulayan Yumuşak, şunları söyledi:

"Gerek sağlıkta, gerek ulaşımda, gerekse eğitimde yaptıkları hizmetler gerçekten takdire şayan. Bizim Mardin olarak AK Parti'de adayımız yok. Eğer sayın hocamız kabul buyurursa kendisini fahri hemşehrimiz olarak, Mardin milletvekili olarak görüyoruz."

Ünüvar’dan Mardinliler Vakfına Ziyaret

Ünüvar’dan Mardinliler Vakfına Ziyaret

Ünüvar’dan Mardinliler Vakfına Ziyaret

Kaynak: İhlas Haber Ajansı