Hasan Kalyoncu Üniversitesi Üstün Yetenekliler Uygulama ve Araştırma Merkezi (HKÜ KÜYMER) tarafından üstün yetenekli çocukların eğitimcilerine özel düzenlenen "Üstün Yetenekli Çocuklar Sempozyumu" katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılanırken, sempozyumda aktarılan sunumlar büyük bir beğeni ile takip edildi.

11 Eylül 2014 tarihinde kurulan HKÜ-KÜYMER'in üstün yetenekli çocukların erken yaşlarda tanınmalarını sağlamak ve gelişimlerine uygun eğitim programları geliştirerek uygulamak amacı ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde kurulduğu belirtildi. KÜYMER'in aynı zamanda, alanında uzman kadrosu ile; uygulama laboratuvarları kurma, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yapma ve bilim okullarında etkinlikler düzenleme faaliyetlerini gerçekleştirdiği açıklandı.

İki oturum olarak gerçekleştirilen "Üstün Yetenekli Çocuklar Sempozyumu"nun ilk oturumuna konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nilgün Metin, "Üstün yetenekli çocukların özelliklerinin belirlenmesi" konulu sunumunu yaptı. "Yetenekler doğuştan, beceriler ise sonradan kişinin kazandıkları birikim ve tecrübelerle olur" diyen Metin, "İnsan doğar, doğumuyla beraber her kişinin ayrı ayrı yetenekleri ortaya çıkar. Kişi sonrasında yaşadıkça birçok bilgi ve becerilere sahip olur. Eğer bir kişi, yaşadığı müddetçe edindiği çeşitli bilgiler ve beceriler dahilinde yeteneklerini de kullanabilirse başarıya ulaşabilmektedir" dedi.

Lefke Avrupa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ayşegül Ataman ise,"Üstün yetenekli çocukların aileleriyle çalışmalar" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Ataman, "Çocuklarınıza tutamayacağınız sözler vermeyin, çünkü siz unutsanız dahi çocuklar unutmaz ve mutlaka gelip size söz verdiklerinizi hatırlatır" diyerek aileleri ve eğitimcileri uyardı.

Sempozyumun ikinci oturumu, TED Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. A. Gülşah Saranlı'nın ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay'ın sunumları ile devam etti. Önemli noktalara değinen konuşmacılar tüm katılımcılardan tam not alırken, sempozyum toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı