Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'ye ziyaretleri sırasında işlerini kolaylaştıran cep rehberini, geliştirdiği mobil uygulama ile elektronik ortama taşıdı. Yurt dışındaki vatandaşların Türkiye'deki kamu hizmetleri hakkındaki tüm sorularını cevaplayan Mobil Cep Rehberi, yurt içindeki vatandaşlara da önemli kolaylıklar getiriyor.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), hazırladığı cep rehberi ile yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye ziyaretleri sırasında gerçekleştirecekleri işlemler hakkında önemli bilgiler veriyordu. YTB verdiği bu hizmeti bir adım daha ileriye taşıyarak cep rehberini mobil uygulama haline getirdi. Mobil Cep Rehberi adıyla yayına sürülen uygulama ile yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'yi ziyaretleri sırasında işlemleri daha da hızlı hale getiriliyor. Uygulamada pasaport, gümrük, ulaşım, sağlık, sosyal güvenlik, Mavi Kart, vergi, askerlik eğitim, nüfus ve oy kullanma işlemleri gibi pek çok konuda yurt dışında yaşayan vatandaşların neler yapması gerektiği sorularına yanıtlar veriliyor.

Vatandaşların daha kolay ulaşabildiği cep rehberi ile Türkiye'ye giriş çıkış yapılırken neler yapılması gerektiği, Türkiye'de yararlanacağı eğitim, sağlık, sosyal güvenlik gibi pek çok konuya açıklık getiriliyor. Bunun yanı sıra Mavi Kart, ulaşım, nüfus işlemleri gibi kamusal hizmet hakkında da bilgiler yer alıyor. Uygulama içerisinde yer alan "Unutmayınız" bölümü yurt dışında yaşayan vatandaşlara bir çok konuda yapması gerekenlerin uyarısını vererek hatırlatıcı görevi üstleniyor. Ayrıca uygulamayı cep telefonuna indiren kullanıcılar, Türkiye'de kendilerine yardımcı olacak gerekli telefonlar, internet adresleri ve önemli mobil uygulamaların da listesi ile karşılaşıyor.

TÜRKİYE'DEKİ VATANDAŞLARA DA HİTAP EDİYOR

BİMER ve e-devlet hizmetleri hakkında bilgilerin yer aldığı uygulama, geniş içeriği ile yurt içindeki vatandaşlara da hitap ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla uygulama içerisinde yer alan "Gezilecek Yerler" bölümü turizm rehberi görevini üstleniyor. Uygulamanın bu yönü sadece yurt dışında yaşayan vatandaşlarda değil yurt içindeki vatandaşların da uygulamaya olan ilgisini artırıyor. Yurt içinde seyahat eden vatandaşlar, gittikleri illerdeki turistik tüm yerlerin en güncel listesine, adres tarifi ile birlikte ulaşabiliyor. Uygulama kullanıcıların YTB ile olan iletişimini de kolaylaştırıyor. Şimdilik Android cihazlarda kullanılabilen uygulama önümüzdeki hafta İOS kullanıcılarının da hizmetine sunulacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı