Yüksek gelir vaadi ile birlerce kişiyi dolandırıp Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın, videolu mesajdan sonra şimdi de bir ses kaydı paylaştı. 8 dakika 50 saniye uzunluğundaki ses kaydında basını suçlayan Mehmet Aydın, hapse girmemek için kaçtığının altını çizdi. Ses kaydında yasal bir şirket olduklarını belirten Aydın, bugüne kadar 215 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını da iddia ediyor.

Yazılı bir metini okuduğu belli olan ve zaman zaman durarak konuşan Mehmet Aydın, mafyanın şirkete musallat olduğunu, yönetici olarak işe aldığı kişilerin 30 milyon TL'ye yakın yolsuzluk yaptığını iddia etti.

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, hapse girmemek ve insanlara paralarını iade etmek için Uruguay'a gittiğini de belirtiyor. Ticaret yaptıklarını ve kara da zarara da ortak olduklarını belirten Aydın, herkese geçmiş olsun diyerek ses kaydını bitiriyor.

2016 yılında kurulan ve bugüne kadar yaklaşık 80 bin üyeye ulaşan Çiftlik Bank, yüksek gelir vaadi ile 550 milyon TL'ye yakın para topladı. Faaliyetleri durdurulan Çiftlik Bank'ta bu paraların bir kısmını yanına alan Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı ortaya çıkmıştı.