Elektronik sigara içerisine doldurulan sıvılara likit adı verilmektedir. Likitler bitkisel sıvı ve meyve aromaları içermektedir. Likitler elektronik sigaraların temel parçalarından birisi olan atomizer ile ısıtılır ve içildiğinde duman haline dönüşür. İçerisinde az miktarda nikotin bulunmaktadır. Normal sigaranın içerisinde ki, nikotin oranına göre çok az nikotin içeren likitler de, normal sigara bulunan katran ve formeldehit gibi zararlı maddeler bulunmamaktadır. Likit iqos sigara hariç tüm elektronik sigara çeşitlerinde bulunmaktadır.

Likit Çeşitleri Nelerdir?

Son dönemlerde sigara tiryakileri arasında bir hayli popüler olan elektronik sigara çeşitleri farklı kalitelerde ve boyutlarda piyasaya sunulmuştur. İqos elektronik sigaraların kullanıcılara sundukları bir takım özelliklerine ve kalitesine göre farklılıkları olsa da, hepsinin ortak noktası içeriğinde sağlık açısından zararı olmayan likit sıvısına ihtiyacı olmasıdır. Yapay bir sigara olan Elektronik sigara, içerisindeki likitler sayesinde sigara tiryakilerine gerçek sigara tadı verir. Likitler, farklı tat ve kokularda üretilip, E- sigara kullanıcıların kullanımına sunulmuştur. Likittin içerisinde sadece az miktarda nikotin ve gliserin bulunmaktadır. Sadece iki çeşidi olan likitler VG ve PG şeklinde üretilerek piyasaya sunulmaktadır.

Likit Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Farklı tat ve aromalar içeren likitler satın alırken özenli olmak çok önemlidir. Çünkü elektronik sigaraların normal sigaralarının yerini alması ile birlikte likit üretimi de çok fazla yaygınlaşmıştır ve bunların orijinal olmayan sahte ürünlerdir. Sahte likitlerde insan sağlığı açısında zararlı madde olmakta ve kullanıcılar elektronik sigara da arzu ettiği verimi alamamaktadır. Ürünün orijinal ürün olması Likit alımında dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmektedir. Sahte likitler organlarımızla temas edeceğinden dolayı sağlığımızın bozulmasına neden olabilir. Sahte likitte birkaç ipucu ile kolay anlaşılabilir. Diğer ürünlerde olduğu gibi likittin de son kullanma tarihine bakmanız çok önemlidir. Likitlerin aromasını tercihinize bağlı olarak seçebilirsiniz. Ancak farklı aromasının olmasını yanı sıra orijinal likitlerin belirli bir ağırlık dereceleri bulunmaktadır. Bunların yanı sıra orijinal likitler yüksek fiyatlarda satılmaktadır. Piyasa fiyatlarının çok daha altında satılan likitlerden kesinlikle uzak durmalısınız.  İki çeşidi bulunan likitlerin PG likit çeşidi, VG likitlere göre daha hafif bir yapıya sahiptir.