Araç sigortalarından biri olan kasko sigortası araç sahiplerine çok büyük avantajlar sağlıyor. Aracın hasar görmesi, yanması, çalınması gibi istenmeyen durumlarda araç sahibine belirlenen miktarda tazminat ödenmesini sağlayan bu sigorta aslında araç sahiplerinin bütçesini korumak adına çok büyük önem taşıyor. Kasko sigortası zorunlu olarak yaptırılması gereken trafik sigortası ile sıklıkla karıştırılıyor.

Zorunlu trafik sigortası herhangi bir hasar oluşması durumunda karşı tarafı ve üçüncü kişilere korumaya yönelik bir sigorta türüdür. Kasko sigortası ise hasar durumunda araç sahibini korur. Yani araç sahibinin bütçesini güvence altına alır. Kasko sigortasının en avantajlı yönlerinden biri aracın hasar görmesi ya da çalınması gibi standart olarak poliçede yer alan teminatların dışında araç sahibinin isteklerine göre ek teminatların poliçeye ilave edilebiliyor olmasıdır.

Kasko Sigortasının Başlangıcı ve Bitimi

Şayet poliçede aksi bir durum belirtilmemişse kasko sigortası tüm Türkiye'de geçerli olan sigorta türlerinden biridir. Araç sahipleri şehir dışına çıktığında araçta bir kaza oluştuğunda da kasko sigortası devreye girerek hasarı karşılar. Ülkemizdeki kasko sigortası hangi firma aracılığıyla yaptırılmış olunursa olunsun Türkiye saati ile 12'de başlar ve bittiği gün de yine aynı saatte yani 12'de sigorta sona erer.

Herhangi bir hasar oluşması, aracın çalınması gibi  sigorta kapsamında yer alan bir durum meydana geldiğinde araç sahipleri 5 iş günü içerisinde sigortacı firmaya bu durumu bildirmek zorunda. Aksi halde sigorta teminatlarından faydalanılması mümkün olmuyor.

Firmalar da kendilerine araç sahibi tarafından bildirim yapılmasının ardından 15 iş günü içerisinde hasar ve tazminat miktarı araç sahibine bildirmek durumundadır.  Kasko sigortasının hangi riskleri kapsadığı sigorta firması ile araç sahibi arasında yapılan mülakat doğrultusunda belirlenebiliyor.  Ayrıca araç sahipleri sigorta firmaları ile görüşerek fiyat noktasında teklif talep edebiliyor. Bu nedenle siz de en kısa zamanda kasko sigortası teklifi alın.

Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak ve konuyu daha ayrıntılı bir şekilde değerlendirmek isterseniz Groupama  internet adresine tıklayabilirsiniz. Web sitesinde araç sahiplerine aydınlatıcı özellik taşıyan çok sayıda bilgi yer alıyor. Bu sayede araç sahipleri poliçelerini kendilerine en uygun şekilde belirleyebiliyor. Ayrıca fiyatları hakkında da fikir sahibi olabiliyor.