Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, 2016 yılında IŞİD'den aldığı talimatla örgüte muhalif olan öz kardeşi Abdulkadir Abdurrahman'ın kafasına silahla ateş ederek infaz eden ve bu infaz görüntüleri örgütün propagandası amacıyla sosyal medyadan yayan Irak uyruklu Abdulkhaleq Abdulqader Ali'yi, 8 Kasım'da düzenlediği operasyon ile yakaladı. 

Ali, 9 gün süren sorgusunun ardından örgüt üyesiyle bağlantılı olduğu belirlenen Yusuf Mustafa, Sabir Kurdi ve Mohammed Khurais'i diğer 8 örgüt üyesi ile birlikte sağlık kontrolü için önce Kayseri eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki adli tabipliğe, buradaki işlemin ardından da adliyeye sevk edildi.

'KARDEŞİMİ SIRF REJİM YANLISI DİYE İNFAZ ETTİM'

IŞİD'in bölgeye önce 'Sunni Müslümanlar için kurtarmak için geldiklerini' daha sonra bölge halkına zulüm yaptığını söyleyen Abdulkhaleq Abdulqader Ali, adliyede şu ifadeleri kullandı:

''Irak'ın Musul kenti Muhallebiye ilçesinde öğretmenlik yaparken, ülkemize ve bölgemize kurtarıcı gibi gelen DEAŞ örgütü yöneticileriyle 2014 yılında Telafer'de tanıştım. Bizi Şiilere karşı koruyacaklarını söyleyerek, aralarına aldılar. Ancak, bölgeyi ve gücü ele geçirince, zulüme ve akıl almaz işkencelere giriştiler. Beni de bölgede önemli bir imam haline getirerek, görev verdiler.  Önceleri örgüte katılanlara ev temin ederek lojistik işlemleri yapıyordum. Bu arada benim kardeşim Abdulkadir Abdurrahman Ali Irak Devletinin polisiydi. Komşum olan Velid Ali de eski bir Irak polisiydi. DEAŞ emiri, benim örgüte olan sadakatimi ölçmek için onları infaz etmem için karar vermiş. Bana tebliğ ettiler. Sırf kardeşimi örgütün isteği ve rejim yanlısı diye infaz ederek, örgütün gözünde önemli bir yere geldim. DEAŞ'a yönelik son operasyonlardan önce karım ve çocuklarımı bir yakınım Kayseri'ye getirmişti. O nedenle bir ay önce Türkiye'ye giriş yaparak önce Kırşehir'e oradan da Kayseri'ye ailemin yanına geldim. Çok pişmanım."