CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Enis Berberoğlu'nu kastederek "İçerideki zatla Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın" açıklamasının ardından doğan tutuklanma ihtimali için "Her şeye hazırlıklıyım" dedi.

'ANA MUHALEFET PARTİSİNİN LİDERİNİN TUTUKLANDIĞI BİR SENARYOYU DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUM'

'Türkiye'nin ana muhalefet partisinin liderinin tutuklandığı bir senaryoyu düşünmek istemiyorum" diyen Kılçdaroğlu, adalet konusunun tüm boyutlarının gelecek hafta Çanakkkale'de gerçekleştirilecek 'Adalet Kongre'sinde ele alınacağını vurguladı.

Kılıçdaroğlu "Adalet konusunda sorunlar yaşayanların ve çözüm arayan insanların bir araya gelebileceği bir platform kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

'HİÇ KİMSENİN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ YOK DERKEN BUNA BEN DE DAHİLİM'

Kılıçdaroğlu röportajın başında "Hükümet yargının bağımsız olduğunu söylüyor. Ancak yargının bağımsız olduğunu iddia eden kişi, yargı vasıtasıyla ana muhalefet liderine parmak sallıyor. Darbe girişiminden 5 gün sonra OHAL ilan edildi. Biz buna sivil darbe diyoruz. Her darbe kendi hukukunu yaratır; kendi mahkemesi, kendi polisleri gözaltına alıp tutuklatabilir de. Gayri ciddi bir söz olarak bunu görmek doğru değil. Daha önce de dedim; Türkiye'de hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Hiç kimsenin derken buna ben de dahilim" dedi.
Kılıçdaroğlu, Yinanç'ın "Yani 'Ben her şeye hazırlıklıyım' diyorsunuz" sözlerine "Elbette" diyerek karşılık verdi.

'TÜRKİYE BU YÜKÜ KALDIRAMAZ'

AK Parti'den Kılıçdaroğlu polemiğine yanıt: Kimsenin haksız tutuklanmasından yana olmayız

Olası tutukluluğunun CHP'nin muhalefetini daha güçlü hale getireceğini savunan ve partisi CHP'nin 'dünyanın en eski 4 partisinden biri olduğunu' belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye bu yükü kaldıramaz" dedi.

'AK PARTİ'DE METAL YORGUNLU DEĞİL, METAL YIĞILMASI VAR'

Kılıçdaroğlu AK Parti içinde 'büyük moral bozukluğu' olduğunu ve Erdoğan'ın 'metal yorgunluğu' tabirinin aslında ‘metal yığılması' olarak açıklanabileceğini de söyledi.

CHP Genel Başkanı "O tarafta büyük moral bozukluğu var. İtiraf ediyorlar metal yorgunluğu diye ama metal yığılması var. Bizim tarafta ise kaybedilen demokrasi, yok olan adalet nedeniyle bunları geri getirmek için bir heyecan var ve yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz" dedi.

'DIŞ POLİTİKA, İÇ POLİTİKA MALZEMESİ OLARAK KULLANILAMAZ'

Kılıçdaroğlu ""AB ile kopuşa doğru gidiyoruz ve bu son derece riskli. Dış politika, iç politika malzemesi olarak kullanılmaz. Dış politika tüm ülkelerde millidir; iktidar ve muhalefet aynı dış politikayı savunurlar; bizde de Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana böyle gitmiştir. Ama ilk kez AKP iktidarında iktidarla muhalefet arasında kopuş olmuştur" ifadelerini kullandı.

 Erdoğan, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 'casusluk' iddiasıyla tutuklandığı MİT TIR'ları soruşturmasının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na uzanabileceğini ima etmişti.

Erdoğan, Berberoğlu'nun "Buradan çıktım çıktım. Çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım" dediğini öne sürerek, "İçerdeki zatla Kılıçadaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın" demişti.

Cumhurbaşkanının bu ifadeleri üzerine CHP'den yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'na ‘kumpas kurulduğu' savunulmuştu.

AK Parti sözcüsü Ünal, kumpas iddialarını reddederek "Kimsenin haksız tutuklanması ya da gözaltına alınmasından yana olamayız. Kılıçdaroğlu'nun CHP'si suçüstü yakalanmanın paniğini yaşamaktadır" demişti.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise, Ünal'ın bu sözlerinin ardından AK Parti sözcüsünü canlı yayında tartışmaya çağırmıştı.