İstanbul-Bodrum seferini yapan yolcu uçağında bulunan yeni evli çift birbirlerini öpünce yan koltukta oturan aile tepki gösterdi. Sözlü tartışma kavgaya dönüşünce uçak pist başından geri döndü.

Atatürk Havalimanı’nda sabah saatlerinde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

Atlasglobal Havayolları’nın İstanbul-Bodrum seferini yapmaya hazırlanan uçağı yolcu alımının ardından kalkış için pist başına ilerlemeye başladı. Uçağın yolcuları arasında 10 günlük Küba ve ABD’yi kapsayan balayı tatilinden dönen yeni evli Merve Tulunay ile Mehmet Tolunay da vardı.

'BURASI UÇAK, HERKESİN İÇİNDE OLMAZ BÖYLE ŞEYLER'

Mehmet Tulunay, Bodrum’da beş yıldızlı lüks bir otelin genel müdürü olan eşi Merve Tolunay’ı yanağından öpünce uçakta ailesiyle birlikte yanlarında oturan Hamit C. müdahale etti. Hamit. C. Mehmet Tolunay’a dönerek “Kadını nasıl öpersin, burası uçak. Herkesin içinde olmaz böyle şeyler” dedi. Bunun üzerine tartışma çıktı.

Uçaktaki kavgaya diğer yolcular da karışınca uçağın kaptan pilotu uçuştan vazgeçerek park pozisyona geri dönme kararı aldı. Kaptan pilot uçağa polis ekiplerini çağırırken, Merve ve Mehmet Tolunay ile Hamit C. ve ailesi uçaktan indirilirdi. Karakola götürülen iki aile birbirlerinden şikayetçi olmadıklarını söylediler. Kavga nedeniyle pist başından geri dönen uçak bir saat rötarla 11.20’de Bordum seferini yapmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

‘TEPKİLER ARTINCA ALTTAN ALMAYA BAŞLADI, ÖZÜR DİLEDİ’

Yaşananları anlatan Mehmet Tulunay, kavga ettiği kişinin “Kadını nasıl öpersin, burası uçak” sözü üzerine şaşkınlık yaşadıklarını belirterek şunları anlattı:

“Eşim oluyor, size ne deyince ikinci kez müdahale oldu, gerginlik yaşandı. Müdahalesini sürdürünce, ikimiz de ayağa kalktık. Araya diğer yolcular girerek adama tepki gösterdi. Uçak tam kalkacağı sırada meydana gelen olayda, uçak karışınca pilot motorları durdurup emniyet güçlerini çağırdı. Uçağa gelen polisi gören adam, yolcuların da tepkisinin büyümesi üzerine özür diledi, alttan almaya başladı. Biz de uçak daha fazla yoldan kalmasın, gecikme olmasın diyerek eşimle sinir içerisinde uçağı terk edip indik. Şu anda İstanbul’dayız. Bugün akşam Bodrum’a döneceğim. 20 yıldır turizm sektörünün içindeyim ne ben ne eşim böyle bir olaya tanık olmadık, yaşamadık. Uçakta ayrıca turistler de vardı. Bu tür insanlar ne yazık ki ülkemizin imajını en başta zedeleyen insanlar. Hem bize yapılan davranıştan hem de bizimle ilgili bir gecikmeden dolayı üzgünüz, diğer yolculardan da özür dileriz. Ancak bizim elimizde olan bir şey değildi.”

Tulunay, şikayetçi olmadığı için, yaşananlarla ilgili yasal işlem yapılmadığını belirtti. Tulunay, kendileriyle tartışan kişinin ise yolcuların tepkileri üzerine polis tarafından uçaktan indirildiğini söyledi.