Makinistler treni durdurup orman yangınını söndürdü

Türkiye'de 2 ilde 6 bölgede orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor.

MUĞLA

Muğla'da çıkan 5 yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın bölgesinde 6 uçak, 39 helikopter, çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA ile çeşitli kurumlara ait araçlar kullanılıyor.

Bölgede binin üzerinde orman personeli görev yapıyor. Kentteki yangın söndürme çalışmalarına Azerbaycan'dan bir helikopter ve uçak ile 300 itfaiye personeli, Rusya'dan 2 yangın söndürme uçağı, İran'dan bir yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter ile İspanya'dan 2 yangın söndürme uçağı destek veriyor.

Yangınların kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediliyor. Milas'ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisindeki orman yangınlarını da kontrol altına alabilmek için çalışma yürütülüyor.

Muğla/Yatağan

Tahliye edilen mahallelerde kontrol altına alınan alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Bölgede gece de Ukrayna'dan gelen gece söndürme kabiliyeti olan 4 helikopterden 3'ü Milas ilçesinde çalışma yürüttü.

Günün ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla da müdahaleye başlandı. Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde süren yangınlara da müdahale devam ediyor. Yatağan Hacıveliler Mahallesi'nde dün başlayan yangına ise ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.


Seydikemer ilçesinde çıkan orman yangınına da müdahale sürüyor. Köyceğiz ilçesinde yaklaşık 11 gündür devam eden yangının söndürülmesi için de çalışılıyor.

YENİKÖY TERMİK SANTRALİ ÇEVRESİNDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Milas'ta Bayırköy Mahallesi'nde alevler Yeniköy Termik Santrali'ne 5 kilometre yaklaşınca santralde önlemler artırıldı.

Santralin etrafına çekilen 2 kilometrelik hatta su tankerleri, arazöz ve iş makineleriyle yüzlerce personel hazır bekletiliyor.

Santral çevresindeki hattın sağ ve solundaki makilik ile daha büyük ağaçların olduğu alan arasında set oluşturuldu.

MI-26 tipi dev helikopter yangına müdahalede büyük öneme sahip. 15 ton su atma kapasitesine sahip helikopter, tek seferde bile etkili müdahale imkanı sağlıyor.

Bölgede müdahale çalışması günbatımına kadar ağırlıklı olarak havadan devam ediyor. Ardından çalışmalar ağırlıklı olarak karadan yürütülüyor.

Yangının etrafını çeviren ekipler alevlerin tekrar büyümesinin önüne geçmeye çalışıyor.

AYDIN

Muğla'nın Yatağan ilçesinden Aydın'ın Çine ilçesine sıçrayan orman yangınını kontrol altına çalışmaları sürüyor.

Yatağan ilçesinden Çine’nin Akçaova Mahallesi'ne ulaşan ve rüzgarın etkisiyle yeniden Yatağan ilçesine yönelen orman yangınını söndürme çalışmalarına havadan da destek veriliyor.

Aydın/Çine

Sarp arazide devam eden yangına Orman İşletme Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin müdahalesi güçlükle sürüyor. Çalışmalara gönüllü vatandaşlarla Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı Özel Riskli Arama Servisi'nden 200 kişilik ekip de katkı sunuyor.

6 MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Bölgede 6 Ağustos Cuma günü öğleden sonra yangın çıkmış, ilk belirlemelere göre 500 hektar alan zarar görmüş, 6 mahallenin belirli bölümleri tahliye edilmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Akçaova Mahallesi’nde 3 farklı noktada başlayan yangında 500 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi.

Açıklamada, toplam 38 arazöz ve su tankeri, 29 iş makinesi , 15 itfaiye aracı, 14 TOMA ve 3 helikopterin çalışmalarda görevini sürdürdüğü aktarıldı. Toplam 119 personelin yangın söndürme mücadelesinde yer aldığı belirtildi.

Azerbaycan Fevkalade Haller Nazırlığı'nın dün 206 personel ile çalışmalara katıldığı, bugün de 50 personel ve 4 itfaiye aracı ile destekte bulunduğu bildirilerek, "Şu ana kadar yangın bölgesinde toplamda 1262 personel ve 250 araç çalışmalara katılmıştır" denildi.