Performansa Dayalı Pazarlama, adından da anlayacağınız gibi belirlenen bir ücretle değil, reklamın performansına bağlı olarak farklılık gösteren bir ücretle ödenir. Etkileşiminin oldukça güçlü olduğu bir reklam metodu olması kaçınılmaz bir gerçektir. Mesela bir reklamın maliyeti, bir web sayfasında ne sıklıkta görüntülendiğine, gerçekte ne kadar tıklandığına, ne sıklıkla bir lead oluşturduğuna veya bir satışla sonuçlandığına göre değişkenlik gösterebilir.  Performansa Dayalı Pazarlama kampanyaları, marka erişiminden, dönüşüm oranına kadar her şeyi ölçebilme imkanı sunar. Bu pazarlama anlayışı, reklam verenlere performanslarıyla ilgili değerli bilgiler vererek kampanyalarını edinim başına en iyi maliyetle optimize etmelerine yardımcı olur.

Performansa dayalı dijital pazarlama ‘doğru kişiye, doğru zamanda ulaşmak’ amacındadır.  Bu reklam metodunun en avantajlı kısmı; %100 ölçülebilir olmasının yanı sıra kampanya sonuçlarınızın izlenmesi ve raporlanmasıdır. Reklam biçimlerinin geneline baktığımızda reklam veren, performanstan bağımsız olarak reklam alanı için ön ödeme yapar. Bu, bir bakıma dönüşüm görmeden reklam bütçesinin harcanması anlamına gelebilir. Performansa Dayalı Pazarlama ile reklam verenler sadece tıklama, görüntüleme ve dönüşüm başına ödeme yapar.

Dikkat ederseniz, günümüzde artık hiçbir marka performanstan uzak bir alanda reklam harcaması yapmaz. Zaten olması gereken tam olarak budur. Bundan dolayı reklam modellerinin tümünün performans odaklı olması gerekir. Müşteri her ne amaç için reklam yapıyorsa yapsın, yaptığı yatırımı geri alması hedeflenmelidir.
Gerçekçi olalım; Performansa Dayalı Pazarlama için tamamen riskten uzak demek yanlış olur. Yalnızca şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki etik yöntemleri kullanan bir Dijital Pazarlama Ajansı ile çalıştığınız zaman istediğiniz sonuçlara ulaşmanız çok daha garantidir.

Performansa Dayalı Pazarlama hangi tip yatırımcılar için uygundur sorusuna gelecek olursak; Reklamcılar, ticaretçiler, pazarlamacılar, yayımcılar çeşitli ajanslar ve çözüm sağlayıcılar şeklinde sıralayabiliriz. Reklamcılar ve pazarlamacılar için eşsiz bir yenilik olduğu gerçeği kaçınılmaz olan  Performansa Dayalı Pazarlama; içerik üretimi, mobil uygulamalar, sosyal medya ve niche marketing için de gerçekten devrim niteliğinde bir gelişim. Performans pazarlaması aslında yazılara sığamayacak kadar detaylı bir konu.

Bu bilgiler ışığında sizlerde doğru bir performans yönetimi yapmayı hedefliyorsanız https://www.clicksus.com/performans-pazarlamasi-reklamciligi/ linkine tıklayıp dilediğiniz hizmeti kusursuz bir şekilde alabilirsiniz.