Gazimağusa’da 16 Mayıs’ta yaşandığı iddia edilen olayda 10 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği öne sürülen Tayfun Uzun önceki gün mahalle sakinleri tarafından yakalanarak önce darp edildi ardından polise teslim edildi. Uzun’un olaydan haftalar sonra aynı mahalleye gittiği, onu gören kız çocuğunun durumu annesine anlattığı ve mahalle sakinlerinin zanlının önünü araçla kesip, dışarı çıkarıp darp ettiği belirtildi. Ciddi şekilde darp edilen Uzun daha sonra polise teslim edilirken hakkında, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan soruşturma başlatılan zanlı dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 

KIZ ÇOCUĞU TANIDI 

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Tayfun Uzun’un Mayıs ayında meydana gelen “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandığını söyledi. Polis, olayın bir apartmanın önünde meydana geldiğini ve zanlının önceki gün yine aynı mahallede görülüp kız çocuğu tarafından tanındığını söyledi. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine, görevli ekiplerin bölgeye giderek zanlıyı tutukladıklarını ifade eden polis, soruşturmanın yeni başladığını, apartmanı görüntüleyen kamera kayıtlarının incelenmek üzere emare olarak alındığını kaydetti. Polis, soruşturmanın tamamlanabilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

DARP EDİLDİĞİNE DAİR ŞİKAYETÇİ OLDU 

Mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verirken söz hakkı alan zanlı, “Ben çocuğa bir şey yapmadım, yüzüm darp edildiğim için bu hale geldi. Mahallede önümü araba ile kestiler ve beni dövdüler” dedi.