Delta Airlines’ın Atlanta’dan Milwaukee’ye sefer yapacak uçağı yolcuları aldıktan sonra yoğunluktan dolayı pistte beklemeye başladı.

Bu sırada Kima Hamilton isimli yolcu yerinden kalkarak uçağın arka bölümüne yöneldi ve hosteslere tuvaleti kullanıp kullanamayacağını sordu. Hostesler, yolcunun tuvalete giremeyeceğini zira “uçuş sırasını kaçırma” riski oluşturduğunu söyledi.

Yerine oturan 39 yaşındaki Hamilton bir süre daha bekledikten sonra, 30 dakika boyunca yerde bekleyen uçağın kalkmadığını görünce dayanamayarak tuvalete gitmeye karar verdi.

Kısa sürede tuvaletteki işini halleden Hamilton geri yerine oturdu. Bu andan sonra yaşanan olaylar oldukça şaşırtıcıydı. Kaptan anons yaparak bir yolcunun indirilmesi için uçağın kapıya geri döneceğini duyudu.

Bir görevli Hamilton’ın yanına gelerek, protokolü bozduğu için uçaktan inmesini istedi. Dakikalar boyunca süren sözlü tartışmada Hamilton yanlış bir şey yapmadığını, sadece tuvalete gittiğini ve uçaktan inmeyeceğini söylese de şirket çalışanları ısrarcı davrandı. Hamilton’a inmemesi durumunda tüm yolcuların uçaktan indirileceği söylendi. Diğer yolcuların da anlam veremediği ve Hamilton’ı desteklediği olay saniye saniye kaydedildi.

Hamilton sonunda uçaktan inmek zorunda kaldı.

Birkaç hafta önce başka bir Amerikan havayolu şirketi United Airlines uçağında, kendi personeline yer kalmadığı için biletli bir yolcuyu darp ederek uçaktan indirmiş, olay dünya basınına konu olmuştu.