İsviçre'de yapılan ve alkolün cinselliğe olan etkisini mercek altına alan araştırmadan ilginç sonuçlar elde edildi. 

İsviçre'deki Basel Üniversitesi Hastanesi'nde görev alan bilim insanları tarafından yapılan çalışmaya göre, alkol tüketimi kişilerin cinselliğe karşı olan utangaçlığını ortadan kaldırıyor. Aynı araştırmaya göre, bu etki kadınlarda erkeklere oranla daha fazla. 

Araştırma kapsamında yarım litre bira içen katılımcılara alkol tüketiminden sonra cinsellik içeren görseller gösterildi. Katılımcıların bu görsellere verdiği tepkiler alkol tüketiminden sonra daha yumuşak oldu. 

SONUÇLARI ECNP'NİN TOPLANTISINDA AÇIKLANDI

'European College of Neuropsychopharmacology'nin (ECNP) Viyena'da düznelenen yıllık toplantısında sonuçları açıklanan ve 'the journal Psychopharmacology'de de yayınlanan çalışmaya  göre, katılımcılar alkol tüketiminden sonra daha sosyal ve mutlu bir profil çizdi. 

Alkolün bu tarz etkilerinin kişisel deneyimlerle sabit olduğunu belirten araştırmanın lideri Profesör Matthias Liechti, bu konuda yeterince bilimsel çalışma bulunmadığı için bu projeye imza attıklarının altını çizdi. 

60 KİŞİ ÜZERİNDE TEST YAPILDI

Alkol tüketiminin kişiyi daha sosyal ve mutlu bir hale getirdiğini belirten Liechti, yaşları 18 ila 50 arasında değişen 60 kişi üzerinde yaptıkları araştırma kapsamında alkol tüketiminden sonra katılımcıların cinsellik içeren görsellere verdikleri tepkilerde de ılımlılığa rastladıklarının altını çizdi. 

SONUÇLAR KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİYOR

Söz konusu çalışma hakkında açıklamalarda bulunan ECNP eski başkanı Amsterdam Üniversitesi Profesörü Wim van den Brink, elde edilen sonuçların kişiden kişiye farklılık gösterdiğini belirtti. Wim van den Brink'e göre, elde edilen sonuçlar kişinin alkole verdiği tepkiye (alkolün kana karışma oranı ve süresi) oranla da değişiklik gösteriyor.