Çıkardığı "Neden Açım Neden Şişmanım" adlı kitabıyla oldukça ses getiren Beslenme Danışmanı Dr. Gönül Ateşsaçan, "Sağlıklı beslenmek için yediklerimize dikkat edeceğiz, Bol sıvı tüketeceğiz,mutlaka egzersiz yapacağız ve bilinçaltımızı zayıflatacağız" dedi.

Dr. Gönül Ateşsaçan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Hepimizin bildiği gibi dünyada artık şok diyetlerle ya da ilaçlarla zayıflama dönemi bitti. Artık önemli olan sağlıklı beslenerek,aç kalmayarak ve kalıcı şekilde kilo vermek." dedi.

 Dr.Gönül Ateşsaçan, egzersiz yaparken ruh ve bedenin birbirini tanıdığını ve kaynaştığını ifade ederek, "Metabolizma hızınızın değişmesiyle birlikte yaşam enerjiniz de artıyor .Bu sayede yaşamınızda ki davranışlarınızın hedefi belli olacak ve sonuç almaya başlayacaksınız.Çeşitli fiziksel faktörlerin kilo alıp vermenizde önemli olduğunu unutmayın.Bunun için mutlaka uzmana başvurun, tiroid bezi ve safra kesenizin çalışma sisteminin ne kadar sağlıklı olup olmadığını öğrenin. Tiroid bezi ve safra kesesi,kilo vermek için oldukça önemli.Uzmanınız gerekli testleri yaptıktan sonra doğru planı hazırlayacaktır" dedi.

Dr.Gönül Ateşsaçan son olarak zayıflarken uygulamamız gerekenleri  ise şöyle sıraladı; "Acıkmadan yemek yiyin,susamadan su için. Günlük 1000 kalorinin altına düşmeyin. Haftada veya 10 günde 1 aynı giysi ile aynı tartıda,aynı saatlerde tartılıp kaydedin. Yapay tatlandırıcı kullanıyorsanız günde 4 taneyi geçmeyin. Dışarıda yemek yiyorsanız, yemeklerin yağsız ve susuz kısmından almayı alışkanlık haline getirin. Kabuklu yenebilen meyveleri soymadan yiyin (armut, elma, kivi, portakal..vb Tam organik buğday ekmeği tercih edin.8-Günde en az 20 defa mekik hareketi yapın."