Genel bir gerçek varsa o da birine değer vermeye başladığın zaman beraberinde taviz de verdiğindir. Yani kimseye olduğundan fazla değer vermek gerekmektedir.  Hak ettiğinden emin olmadığınız halde, hak ettiğinden çok daha fazlasını verdiğiniz bir insan erkek ya da kadın olsun çoğu zaman şımarmaktadır. Çünkü insanoğlu çoğu zaman yapı olarak nankördür. Onun için girdiğin her mücadeleyi yaptığın her şeyi izler ancak aslında kördür. Yani oldukça çabuk unutmaktadır. Üstelik de söz konusu kişi bir erkekse çok hızlı bir şekilde yok sayabilmektedir. Unutulmaması gereken nokta ise kişilerin kendinden verdiği kadar azaldığıdır. Bu esnada siz onunla çoğaldığınızı sanırsınız ancak aslında azalırsınız. Hayatınızdaki erkeğin çekip gittiği gün, bittiğiniz gün olsun istemiyorsanız gerektiğinden daha fazla fedakârlık yapmamaya dikkat etmeniz gerekir.

Ona gerektiğinden daha çok bağlanmamanız âşık olsanız dahi tutsak olmamaya dikkat etmeniz gerekmektedir. Onun seni bir gün bedenen ya da kalben terk etme riski vardır. Bazen erkeklerin bedenleri sizin yanınızda olsa da akılları başka birinde olabilmektedir. Bazen sırf mecburiyetten yanınızda olabilirler. Senden çekip gittiği gün şayet sudan çıkmış balığa dönüşmek istemiyorsan, çaresiz hissetmemek ya da hayata küsmemek adına hayatınızı onun üzerine kurmamaya özen gösterin. Temellerinizi onun harcı ile karmamaya dikkat edin. Hayatınızdaki adam gittiğinde yaşamınızın temelinden çökmesini istemiyorsanız kendinize ait olan özel yaşamınıza devam etmeye dikkat edin. Yani körü körüne yaşamınızı ona adamayın. Ömrünü adadığın insan adına yaptıklarının değdiğini düşünseniz de bunu yapmayın.

Kendinize ait bir hayatınız muhakkak olsun. Hobileriniz, arkadaşlarınız, mesleğiniz ve kazancınız mutlaka olsun ve kişiliğinizi koruyun. Silik ve pasif bir insan haline dönmeyin. Onun için yaşamdan silinmeyin. Sevmek ve bağlanmak normaldir. Sevdiğiniz adam için birçok şey yapmanız da normaldir önemi olan aşırıya kaçmamak aşır bağlanmamak, aşırı katlanmamak ve aşırı sevmemektir.

Yani yaşamınızdaki erkek sizi kırdığında, üzdüğünde, yorduğunda ya da aldattığında onun ile devam etmek zorunda hissetmeyin. Asla daha fazlasına izin vermeyin. Onu seviyor olmanız yaşamınızı ona adamanızı gerektirmez. Yani bir kadının bir adama bağlanması tabi ki akıl işidir ancak her şeyde olduğu gibi abartıya kaçmadıkça.