Suyun sağlıklı beslenme açısından önemine dikkat çeken Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Uzman Diyetisyeni Sibel Mumcu, “Vücudumuz suyu depolayamaz ve içtiğimiz suyun neredeyse tamamını aktif bir şekilde kullanır. Bu nedenle vücudun ihtiyacını karşılayacak olan su miktarı, her gün düzenli bir şekilde tüketilmelidir” dedi. Yeterli su tüketiminin kazanılması gereken bir alışkanlık olduğunu vurgulayan Mumcu, gün içinde kolaylıkla uygulanabilecek ve su tüketimini artıracak önerilerini sıraladı.

Su içmek için susamayı beklemeyin!

Yetersiz su tüketen kişilerde en sık karşılaştığımız davranış şekli, su içmek için susamayı beklemektir. Oysa susamadan su içerek hem su tüketiminizi artırabilir, hem de su kaybının neden olduğu halsizlik, yorgunluk ve konsantrasyon bozukluklarından korunabilirsiniz.

Hedefinizi ihtiyaçlarınız doğrultusunda belirleyin!

Herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunmayan sağlıklı bir insanın günde en az 1,5- 2 litre su içmesi önerilir. Ancak bu miktar; hastalık, hamilelik ve emziklilik gibi özel durumların yanı sıra, çalışma temposuna ve mevsimsel koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Özellikle sıcaklıkların yüksek seyrettiği bu günleri sporla bir araya getiriyorsanız hedefinizi 2- 2,5 litreden aşağıda tutmayın.

Başlangıç ve bitişlere su seremonisini ekleyin

Gün başlangıçları ve bitişleri bazı alışkanlıkları pekiştirmek için kolaylık sağlayabilir. Yatağınızın başucunda bulunduracağınız şık bir su şişesi size gece-gündüz su içmeyi hatırlatırken, su içme alışkanlığı kazanmanız için de önemli bir destek olabilir.

Suyunuzu nasıl alırdınız: Bardakta mı, şişede mi?

Su tüketimini artıran ve önemli olduğu kadar da gözden kaçan ayrıntı, suyu nasıl tüketmeyi sevdiğiniz olabilir. Suyu bardaktan mı, yoksa şişeden mi içtiğinizde daha çok tükettiğinizi takip ederek su içme alışkanlığınızı geliştirebilirsiniz.

Suyunuza mevsimin rengini ve tadını katın!

İçtiğiniz suya ekleyeceğiniz dilimlenmiş taze mevsim meyveleriyle hem suyunuzu renklendirebilir hem de içimini daha zevkli hale getirebilirsiniz. Ayrıca her mevsim kolaylıkla temin edebileceğiniz limon, çubuk tarçın, zencefil, karanfil ya da taze nane gibi lezzetlerle kendi detoks suyunuzu da hazırlayabilirsiniz.

Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi Hakkında

Ülkemizde 1992 yılından bu yana faaliyette bulunan Sodexo Entegre Hizmet Yönetimi AŞ, Türkiye’nin en seçkin şirketlerine ve değerli kamu kuruluşlarına yemek, temizlik, bina yönetimi, teknik destek, çamaşırhane, resepsiyon, dokümantasyon yönetimi gibi pek çok alanda hizmet sağlıyor. Sodexo’nun global vizyonunun bir parçası olarak ise ülkemizdeki operasyonlarda tedarik zinciri ve istihdamın tamamı yerel kaynak kullanarak gerçekleştiriliyor.