Birçok bayan boyunun istediği kadar uzun olmadığından yakınmaktadır. Oysa düşünülenin aksine birkaç basit püf noktası ile çok daha uzun ve zayıf görünmek mümkündür.

Boyunuzun kısa olduğunu düşünüyorsanız üstelik pekte zayıf değilseniz asla ve asla mini etek, uzun parka ya da daracık tayt tercih etmemelisiniz. Aksi halde boyunuzun çok daha kısa görünmesine sebep olursunuz. Çünkü bu tarz kıyafetler kilonuzu çevrenizdeki insanların daha da gözüne gözüne sokacaktır. İşte çok zayıf olmayan ve boyları kısa olan kadınlar için altın değerinde giyim önerileri;

Şayet zayıf biri değilseniz asla yatay çizgilerin hâkim olduğu giysiler tercih etmemelisiniz. Yatay çizgiler bedeninizin olduğundan çok daha geniş görünmesine neden olacaktır. Bu sebeple de bu tarza sahip çizgili bluzlar yalnızca zayıf insanlar tarafından tercih edilmelidir.

Nelerden Uzak Durmanız Gerekir;

  • Yatay çizgilere sahip kıyafetler tercih etmeyin.
  • Geniş kesim kıyafetler sizi çok daha geniş gösterecektir.

· Diz altına gelen kapriler ve diz altına gelen etekler asla size göre değil.

Peki, Hangi Renkleri Tercih Edebilirsiniz?

  • Pembe ve beyazın tonlarını tercih etmek sizi çok daha dolgun gösterecektir.
  • Koyu gri, lacivert, siyah ve koyu kahverengi tonları çok daha zayıf ve uzun görünmenizi sağlar.

· Yeşil, turuncu, sarı gibi göz alıcı özelliği olan renkler hatları daha fazla ortaya çıkarmaktadır.

· Pastel tonları, solgun açık maviler gibi natürel renkler kusurları saklamakta birebirdir.

· Parlak renklere sahip olan kumaşlar daha dolgun ve daha kilolu gösterir, bununla birlikte mat kumaşlar ise kusurları gizlemektedir.

· Çelik mavi tonları ise kolaylıkla her ten rengi ile uyum sağlamaktadır.

· Kırmızının tüm tonları beyaz ve solgun tenler için uygundur.

· Beyaz ve siyah en çok kullanılan renkler arasındadır. Ancak kırmızı, pembe ve maviyi en azından kullanacağınız aksesuarlarında tercih edebilirsiniz.

Bu oldukça basit kurallara dikkat ederek olduğunuzdan daha uzun bir görünüme sahip olmanın yanı sıra çok daha ince ve çok daha zarif bir görünüm elde edersiniz. Vücudun kusurlarını örtmek için en önemi nokta doğru giyinmektir.