Bronzlaşmak için uzun süre güneş altında kalmanın bedeli ağır: Donuk, sivilceli, lekeli, kuru ve kırışık bir cilt! İşte bu sırada basit ama etkili yöntemler kurtarıcınız olabilir.

Cildinizi güneş hasarından koruyabilir, yeniden ışıl ışıl ve pürüzsüz olmasını sağlayabiliriz. Acıbadem Bakırköy Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, cildimizi güneş hasarından korumanın pratik yollarını anlattı. 

NEMLENDİRİCİ ŞART

Cildiniz yağlı ise temizleme olarak jel bazlı ürünleri, nemlendirici olarak da su bazlı  ürünleri tercih edin.   

C vitamini deposu 

C vitamini bağ dokusunu ve kollagen yapımını hızlandırarak cildin genç kalmasını sağlıyor. Antioksidan özelliği sayesinde ışıltılı bir cilt vaat etmesinin yanı sıra cildi güneş hasarından da koruyor. Günde 1 avuç çilek, 1 demet maydanoz veya 2 domates, yeterli C vitamini desteği sağlıyor.   

8 BARDAK SU İÇİN 

Sağlıklı bir  cilt için günde en az 8 bardak su içmeye özen gösterin. Cildiniz leke oluşumuna yatkınsa veya güneş alerjiniz varsa her gün 2-3 adet havuç, bir dilim kavun, 8-10 kayısı, 1 yumurta ile bol salata sizi güneşten korur. Güçlü bir antioksidan olan yeşil çay da içerdiği polifenoller sayesinde oksidatif hasardan koruyor.