Hiç hareket etmeden kilo verebilmek mümkün mü? Eğer günde birkaç dakika takacağınız bir cihaz ile kilo kaybedebilseniz, bu cihazı alır mıydınız? Neurovalens Modius isimli cihaz bir kulaklığa benziyor ve vücudunuzu nörostimülasyon yöntemi ile kilo vermeye teşvik ediyor. Bu cihazı kullandığınızda bedeniniz sanki egzersiz yapmış gibi hissediyor ve iştahınız azalıyor.

İlk bakışta sihir veya büyü gibi geliyor, öyle değil mi? Oturduğunuz yerden kilo verdirdiği iddia edilen Modius, aslında gayet bilimsel bir teknik kullanıyor. Kulaklık gibi taktığınız cihazın iki ucu kulak arkasına oturuyor. Kulak arkasından çok düşük seviyede elektrik akımları veriyor ve bu da vestibüler sinirlere ulaşıp hipotalamusu tetikliyor. Hipotalamus beyinde metabolik süreçleri ve nörohormonları kontrol eden yer olarak bilinir. Hipotalamus açlık, vücut ısısı, yorgunluk, uyku/uyanıklık ritmlerini de denetler.

Modiusun işte bu bölgeyi uyararak açlığı azalttığı, vücudun ısısını artırıp metabolizmayı hızlandırarak daha fazla yağ yakımı sağladığı iddia edilmekte. Tasarımcı firma bu cihaz sayesinde egzersize gerek olmadığını, fakat egzersiz ile kullanılırsa sonuçların daha belirgin ve sağlıklı olacağını da belirtiyor.