Eğer mümkün olsaydı çoğumuz sabahları geç saatlere kadar uyurduk. Ama çalışanlar için maalesef öyle bir dünya yok... Aksine sabahları zamanında kalkıp işe gitmeye ihtiyacımız var.

Asıl soru şu; Kahveye bağımlı olmadan tam anlamıyla uyanmak, sabah insanı olmak mümkün mü? 

'Hayır!' ama aynı zaman da 'Evet' de... 

Çoğumuz sabah çalan alarmı duyup, 'yaşasın yeni bir gün başladı' demiyoruz. Ama bu tüyolarla sabahları erken kalkmanız daha kolay olacak.

1- Sabah almanız gereken kararları gece yatmadan önce halledin!

Mesela sabahları giysi dolabının karşısına geçip 10 dakika 'Ne giysem?' diye düşünmek yerine geceleyin sabah giyeceğiniz şeye karar verin. Aynı şey kahvaltı için de geçerli... Buzdolabının karşısında dakikalar kaybetmek yerine yatmadan önce kahvaltıda ne yiyeceğinizi düşünün.

2- Yatmadan önce olumlu düşünün!

Sürekli şikayet etmek ve negatif olmak yerine yatağınıza pozitif düşünceler götürün. Ertesi gününün sorunlarını düşünmeyi bırakın. Güzel bir uyku çekeceğinizi ve yarın yeni bir başlangıç yaptığınızı düşünün. Çok erken kalkacak olsanız da, sabahın ilk saatlerinde sunumunuz olsa da olumsuz şeyleri düşünmek yerine olumlu düşünerek, elinizdekileri lehinize kullanın.

3- Odanız simsiyah olmasın!

Güneş ışığı uyanmanız gerektiğinde bedeninizi harekete geçirir. Eğer siz de tıpkı güneş gibi doğmak istiyorsanız yatmadan önce pencereyi kalın perdelerle kapatmayın. Bırakın içeriye biraz ışık girsin. Işık sizin için bir alarmdır ve beyninize uyanmanız ve kalkmanız gerektiğini söyler. Ama haftasonları koyu renkli, kalın perdelerinizi kullanabilirsiniz.

4- Erken yatın!

Muhtemelen sabahları uyandığınızda uykunuzun yetmediğini düşünüyorsunuz. Bunu önlemek için akşam 21.00'de yatıp, sabah 06.00'da kalkmayı deneyin. 9 saat uyuduktan sonra deşarj olduğunuzu ve işe hazır olduğunuzu göreceksiniz.

5- Yataktan dışarı çıkmak için kendinizi zorlayın!

Erken saatte kalkmak zor olsa da çalan alarmı ertelemek işinizi zorlaştırmaktan başka işe yaramaz. Yapacağınız şey; alarmı mümkün olduğunca uzak bir yere koymak... 

Devamlı çalan bu sinir bozucu sesi kapatmak için yatağınızdan kalkmanız gerekecek... Böylece hiç ayrılmak istemediğiniz yatağınızdan kalkmış olacaksınız...

Bu tüyoları hayata geçirdiğinizde işinizin daha da kolaylaşmış olduğunu göreceksiniz...