Bilim adamlarının yaptığı yeni bir araştırma keçi sütünden yapılan yoğurdun kilo verdirdiğini ortaya koydu

İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırma ile keçi yoğurdunun her yıl ayrı bir faydası daha ortaya çıktı.

Bilim insanları şimdi de, keçi yoğurdunun içinde yağları hızla yakan mucizevi bir enzim keşfettiklerini öne sürerek kilo vermek isteyenlere bol bol keçi yoğurdu tüketmelerini tavsiye ediyor.

Daha önce keçi yoğurdunun birçok hastalıklara faydaları olduğunu keşfeden bilim insanları günde 125 gram doğal keçi yoğurdu tüketiminin; cildi pürüzsüz hale getirirdiğini, saçlara parlaklık kazandırdığını ve yaşlanmayı geciktirdiğini de belirtti.

Keçi yoğurdunun içerisinde bulunan ''Coenzym J'' adı verilen enzim sayesinde keçi yoğurdun yakın gelecekte, milyonlarca insanın zayıflama umudu haline gelebileceği belirtiliyor.

Keçi yoğurdun içindeki ''Coenzym J''yi keşfeden Prof. Erik Pointer bu mucize enzim sayesinde keçi yoğurdu,zayıflamak isteyenlerin ideal besini haline geliyor.

Ayrıca ''Coenzym J''nin beyinde oluşan açlık hissini bastırdığını, bu etki sayesinde insanların sürekli kilo alıp vermesinin de önlenebileceğini belirtiyor.

Keçi yoğurdunun öğünlerde, diğer yemeklerin yanında ya da öğün aralarında tüketilmesi tavsiye ediliyor.