Günlük yaşamda en sık tercih ettiğimiz pantolon türü genelde kot pantolonlar oluyor. Peki, gerek klasik gerekse de spor şekilde kullandığımız bu pantolonlar konusunda doğru tercihler yapabiliyor muyuz?

Uzmanlar çok dar kot pantolon giyilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Ağırlıklı olarak kadınlar tarafından tercih edilen dar jean pantolonlar kaslara ve sinir sistemine zarar veriyor. Baldırların şişmesine yol açıyor, ayakları uyuşturuyor ve yürüme zorluğuna neden oluyor. Keza çok sıkı kemerler tercih etmek de leğen kemiklerinin bulunduğu bölgedeki sinirlere zarar verebiliyor.

Bu tarz pantolonları özellikle 20'li ve 30'lu yaşların tercih ettiğini belirten uzmanlar, jean pantolonların kasıklarda damar ve sinir sıkışmalarına neden olabileceğini vurguluyor. Sinir sıkışmasına bağlı olarak bacaklarda his kaybı dahi yaşanabileceğine dikkat çeken uzmanlar, konfor açısından da dar jeanlerin başarılı olmadığını kaydederek, dar pantolon yerine vücuda uygun daha bol pantolonlar tercih edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.