Sıkı diyet programları, kadınların her zamanki korkulu rüyasıdır. Pazartesi başlamaya karar verilen diyet programları, akabinde yerini hüsrana bırakır. Hayatın zorlukları bir yana diyet programlarının varlığı bile zorlayıcı olabiliyor. Ancak sağlıklı bir yaşam sürmek için beslenme alışkanlıklarını değiştirmek şart. Her ne kadar diyetlere bağlı kalmasak da günlük hayatın içerisindeki belli başlı davranışları değiştirerek kilo verilebilir. Nasıl mı?

İşte Yeditepe Üniversitesi Başhekim Yardımcısı Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Halit Yerebakan'dan diyet yapmadan kilo verme hileleri:

ÇOCUK MENÜSÜ YETERLİ

1- Yiyeceklerinizi dilimleyerek yiyin. Bu sayede beyninizi daha çok yediğiniz yönünde kandırabilirsiniz.

2- Sabah kahvaltıda kabuklu arpa ve meyve yiyin. Porsiyonda 5 gr. lif bulundurur ve sizi daha uzun süre tok tutar.

3- Turşu yiyebilirsiniz; sirke gizli silahtır. Asetik asit insulin salınımını ve kan şekerini dengeler.

4- Yemeklerden 30 dk. önce suda çözünür Psyllium lifi kullanın, Günde 7 gr. alabilirsiniz. Böylece daha tok sofraya oturursunuz.

5- Öğlen ve akşam yemeği öncesi YAVAŞça sıcak çorba için. Beyninize doyduğunuzu bildiren sinyal ulaşsın.

6- Daha çok peynir! Bir araştırmaya göre az yağlı peynir ve sebze, diğer atıştırmalıkları yedirmiyor.

7- Restoranlarda çocuk menüsü sipariş edin. Çekinecek bir şey yok. İnanın doymanıza yetecektir.

8- Rooibos Kırmızı Çayı için. Gereksiz alınacak kalorileri engeller. Tokluk hissi verir

9- Çubuk vanilya koklayın, araştırmalara göre kokusu bile tatlı krizinizi giderebiliyor.

10- Dişlerinizi naneli diş macunu ile fırçalayın. Araştırmaya göre özellikle acı naneli diş macunu kullanmak iştah bastırıyor.

DR. HALİT YEREBAKAN HAKKINDA:

Tıp dünyasında önemli başarılara imza attı

Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Dr. Halit Yerebakan, eğitimini sürdürdüğü yurtiçi ve yurtdışında alanında önemli başarılara imza atmış bir isim. İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimini başarı bursu ile tamamlayan Dr. Yerebakan, kalp ve damar cerrahisi alanında ihtisas yaptı. Prof. Dr. Bingür Sönmez, Prof. Dr. Ergun Demirsoy, Prof. Dr. Süha Küçükaksu ve Prof. Dr. Belhan Akpınar vb. alanın önemli isimleriyle çalışma fırsatı bulan Dr. Yerebakan, 2003 yılında New York Presbyterian Hastanesi'ne kabul edilerek dünyaca ünlü Türk doktor Prof. Dr. Mehmet Öz'ün asistanlığını yaptı.

Avrupa'da önemli bir minimal invaziv kalp cerrahisi kliniği olan OLV Ziekenhuis Aalst, Belgium, Cenevre Üniversitesi, Columbia Universitesi College of Physicians and Surgeons Tıp Fakültesi, Columbia Üniversitesi vb. dünyanın en önemli tıp fakülte ve kliniklerinde eğitim alarak çalışma fırsatı bulan Dr. Halit Yerebakan, pek çok ulusal ve uluslararası kongrelerde yer aldı, yayınlarda çeşitli yazıları yayınlandı ve tıp dünyasının önemli ödüllerine layık görüldü.

Türkiye'ye döndükten sonra Yeditepe Üniversitesi kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak göreve başlayan Dr. Halit Yerebakan, aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Aynı zamanda TRT 1 ekranlarının sabah kuşağı programı İyi Fikir'de her pazartesi günü sağlıklı yaşama dair bilgiler vermekte, program içeriğinden sorumlu olarak ekranlarda yer almaktadır.