Özellikle sıcakların gelmesi ile birlikte hepimiz hemen her gün duş almaya özen gösteriyoruz. Ancak yıkanırken hiç fark etmeden o kadar çok yanlış yapıyoruz ki. Üstelik birçoğumuz bunların hata olduğunun bile farkına varamıyoruz. Birçoğumuzun uyguladığı yöntemler aslında cildimize yarar sağlamaktan çok zarar vermemize neden oluyor. Bu nedenle sizlere duştayken cildinizin yenilenerek güzelleşmesini sağlayacak 6 formül veriyoruz.

Duştayken Güzelleşmenin 6 Sihirli Formülü;

  • Fazla sıcak su ile duş almamaya dikkat edin. Aşırı sıcak su cildi nemsiz bırakır. Ayrıca sabunda cildin kurumasına neden olur. Bu nedenle aşırı sıcak ve sabundan kaçınmak gerekiyor.
  • Ovunma bezlerinizi ve liflerinizi doğru kullanmanız gerek. Duş aldıktan sonra kullandığınız bez, kese ya da lifleri ıslak bırakmamaya özen gösterin. Aksi halde ıslak halde bıraktığınız bez ve lifler bakteri üretir ve cildinizde mantar oluşmasına sebebiyet verebilir. Bu nedenle kullandığınız ürünlerin hijyenine dikkat edin ve ayda bir kere değiştirmeye dikkat edin. Yüzünüze söz konusu bezleri kullanmaktan da uzak durun. Yüzün el ile temizlenmesi en doğru uygulamadır.
  • Duş jeli tercih edin. Sabuna oranla daha sağlıklı olan duş jelleri ile cildiniz için daha temiz ve daha sağlıklı bir temizleme alternatifi kullanmış olursunuz.
  • Şampuan kullanırken saç uçlarınıza değil saç derinize ve saçlarınızın diplerine uygulayın.
  • Duşta uzun vakit geçirmeyin. En çok 15 dakika kalmaya dikkat edin çünkü aksi durumlarda cilt doğal yağını kaybeder.
  • Jileti kullanıyorsanız bunu duşunuzun sonlarına doğru yapın. Bu sayede gözenekleriniz açılır ve tüyleriniz daha yumuşak bir hal alır. Ayrıca, cildinizin nemlenmesini sağladıktan sonra tıraş etmeniz batık riskini de ortadan kaldıracaktır.