Düz fön çekmeniz için bazı gerekli malzemelere ihtiyacımız vardır. Bunun için bize fön suyu ve ya normal su, büyük bir fırça ve pens gereklidir. Eğer saçınızın daha güzel olmasını istiyorsanız saç spreyi de kullanabilirsiniz.

İlk öncelikle yapmamız gereken ilk işlem saçımıza uygun olan fön fırçasını seçmektir. Eğer sizde saçınızı dalgalı fön yapmak istiyorsanız bunun için küçük boy bir fırça kullanmanız gerekmektedir. Yok, ben düz fön istiyorum diyorsanız o zamanda büyük boy fırçaları tercih etmelisiniz.

Daha sonra saçımızı normal su ve ya fön suyu ile ıslatıyoruz. Tamamını ıslattıktan sonra fırça yardımı ile tarıyoruz. Sonra saçlarımızı tutamlara ayırıp göz hizamızdan saçımızın en tepe noktasına pens ile tutturuyoruz. Kulaklarımız üzerinde bulunan saçları ve ensemizin arkasında bulunan saçları tutamlara ayırıyoruz. Böylece fön işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Saçlarınıza fön çekmeye kulak yanlarındaki saçlardan başlayın. Büyük tarağınız yardımıyla üstten alta doğru fön çekmeye başlayın.  Daha sonra ense arkasındaki saçlarımıza aynı işlemi uygulayalım. Son olarak ise saçın ön kısmına fön çekerek işleminizi bitirin.

Eğer sizinde fönünüzü gün boyu kullanmak istiyorsanız saç spreyi ile saçlarınızı sabitleyebilirsiniz.

1-167.jpg

2-186.jpg

3-119.jpg

4-077.jpg

5-058.jpg