İlkbaharla birlikte göz kırpmaya başlayan güneşin sıcaklığını cildinizde hissetmek hoşunuza gidebilir.

Kimin gitmez ki? Ama bu yüzünüzün kırışmasına sebep olabilir. Güneşle olan tüm bağlantınızı kesin ve eve kapanın demiyoruz; Ama iyi bir güneş kremi kullanmayı asla ihmal etmemelisiniz.

MİMİKLER
Çocukken anneniz sizi de uyarmaz mıydı:“Şunu yapmayı kes, yoksa yüzün öyle kalacak!” Aslında yalan da söylemiyorlardı. Yüzünüzü her hareket ettirdiğinizde cildiniz biraz daha kırışır.

SİGARA

Evet hepimiz biliyoruz ki sigara güzelliği etkiliyor ama sadece sizi hasta edip dişlerinizi sarartmıyor aynı zamanda yaşlı görünmenize sebep oluyor!

UYKU POZİSYONU

Kulağa tuhaf gelse detüm günün yorgunluğundan arınmanız için yatağa girdiğinizde de kendinize dikkat etmeye devam etmelisiniz. Çünkü bir pozisyonda çok uzun süre yatarsanız, yüzünüzün o bölgesi daha çok kırışıyor.

Bu yüzden yüzükoyun yatmaktan çok sırtüstü uyuma alışkanlığı kazanın.

STRES
Kadınsınız, öyleyse gerçekçi olalım. Hayatınızdan stresi tamamen çıkartmanız mümkün değil ama güzel yüzünüzü korumak için daha sakin ve soğukkanlı olmayı denemelisiniz. Aslında kırışıklıkları önlemek için stresten uzak durmalısınız; çünkü bu kırışıklar daha çok strese girmenize sebep olacak

UYKUSUZLUK

Uyku haliyle başa çıkmanın yolu yok gibi. Uzun süre aynı şekilde uyursanız kırışıyorsunuz ve yeterince uyumazsanız da kırışıyorsunuz.

ALKOL 

Ne kadar çok içerseniz o kadar kırışırsınız. Alkol yüzünüzün şişmesine sebep olur; şiş indiğinde de gerilmesine ve kırışmasına yol açar.

NEMSİZLİK

Kuru cilt en kötüsüdür. Çatlamanıza, kanamanıza ve kırışmanıza sebep olur. Vücudunuzun ne kadar suya ihtiyacı varsa yüzünüzün de nemlendiriciye o kadar var.

O kremi el altında tutun!

YERÇEKİMİ

Bunun çözümü yok . Bizi ve dünyamızı koruyan yerçekimi aynı zamanda her gün aleyhimize de çalışıyor.

GENLER

Ailenize ve kırışıklıklarına bakın hanımlar. Çünkü onların hikâyesi sizinkine dönüşebilir.
Duruma fiziksel olarak çok katkımız olamasa da en azından onların hatalarından ders çıkarabiliriz