Saçlarımızın daha güzel bir görüntüye sahip olmasını hepimiz isteriz ancak bu durumu doğal yoldan sağlamak çok zahmetli ve uğraş gerektiren işlemler sonucu ortaya çıkmaktadır. Biraz daha kolaya kaçmak her ne kadar saç sağlığımızdan ödün vermek zorunda kalmaya zorlasa da bizi, özel günlerde fön çektirmek vazgeçilmezimiz olarak imdadımıza yetiştir çoğu zaman. İşte bu sağlığımızdan ödün verme kısmını en aza nasıl indirgeyebiliriz, yazımda bu noktalara değinmek istiyorum.

Kuaföre gittiğimizde ilk dikkat edeceğimiz husus kullandığı şampuan olmalıdır. Malumunuz üzere hafif de olsa saç kısmında yağlanma varsa bu durum fönün yapılmasına sorun teşkil edecektir. Zaten fön çekilmeden önce saçların yıkanmasının sebebi budur. Kullandığı şampuan kendi kullandığınız şampuanla aynı kalitede olsun mümkünse yanınızda şampuanınızı götürün.

Saçlarınıza uygulanacak sıcaklığa dikkat edin. Fazla uygulanacak ısıtma işlemi saç diplerinizin yanmasına ve saçlarınızın dökülmesine neden olabilir. Aynı zamanda ince telli saçlara sahipseniz bu durum daha da hızlı gelişebilir. Bu noktaya dikkat edin.              

Fönden sonra saçlarınıza mutlaka bakım yaptırın. Çünkü fön saçlarınızın nem dengesinde ani değişiklikler yapar ve saç köklerinizi kurutur. Bakımda saç diplerinize nemlilik kazandıracak ürünler kullanın.

Tüm bunlara dikkat ederseniz fön çektirmenin zararlarını en aza indirgeyebilirsiniz ve saç sağlığınızı muhafaza edebilirsiniz.

1-158.jpg

2-180.jpg

3-114.jpg

4-072.jpg

5-056.jpg