İlk tanışma hepimizin bildiği gibi oldukça heyecanlı bir dönemdir. Üstelik daha önce hiç görmediğiniz biri ile buluşacaksanız söz konusu heyecanı iki kat daha fazla yaşarsınız. İlk izlenimler ilk buluşmalarda oluştuğundan dolayı ilk buluşma her daim önemlidir. Her iki tarafta karşı tarafın üzerinde olumlu bir izlenim bırakmak istemektedir ve bu şansı oldukça iyi bir şekilde kullanmaları gerekir.

İlk Buluşmada Neler Yapılmalı ve Nasıl Davranılmalı?

İlk buluşmalarda sıklıkla yapılan hataların başında yanınızda sizden birini götürmenizdir. Bu karşı taraftan yalnızca olumsuz bir etki bırakmakla kalmadığı gibi sıcak ve samimi bir ortamın oluşmasına da engel olmaktadır. Ayrıca, bu sizin yeterince olgun biri olmadığınız fikrini de uygular. Bu sebeple ilk buluşmaya mutlaka yalnız gidilmelidir. Partneriniz de sizi ilk buluşmanızda ailesi ile tanıştırmak isterse kesinlikle kabul etmeyin.

Ayrıca ilk buluşmanın ardından ikinci kez buluşmak için biraz zaman tanıyın yani ertesi gün buluşmayı kesinlikle kabul etmeyin. İlk buluşmalarda önemi olan faktörlerden biri göz iletişimini sağlamaktır. Konuşurken sağa sola bakmak yerine partnerinizin gözlerinin içerisine bakın bu sayede daha samimi bir iletişim kurma ve niyetini daha net anlama şansına sahip olursunuz. İlk buluşmanızda sohbetinizi yarıda keserek başka birileri ile telefon ile görüşmeyin ya da mesajlaşmayın. Görüşmeye başladığınız zaman telefonunuzun sesini kısabilir ya da tamamen kapatabilirsiniz. Karşınızdaki insanı bırakıp uzun uzun 3.şahıslar ile ilgilenmek büyük bir saygısızlıktır.

İlk buluşmalarda hepimizin bildiği gibi ara ara sessizlikler olması mümkündür. Her iki tarafında konuşacak bir şeyler bulamaması normaldir. Bu durumda yalnızca sessizliği bozabilmek adına gereksiz bir şeyler söylemek yerine karşınızdaki kimsenin karakteristik özellikleri ile ilgili sorular yönlendirebilirsiniz. Birçok erkek kadınlara kıyasla kendinde bahsetmekten hoşlanmaktadır ve bu sebeple sorularınızı uzun uzun yanıtlayacaktır. Çevrenizde bulunan farklı erkeklere göz ucu ile bile bakmamaya dikkat edin.

Bulunduğunuz ortam içkili ise ortama uyum sağlamak adına birkaç kadehi geçmemeye dikkat ederek siz de bir şeyler içebilirsiniz. Çekinceleriniz ya da endişeleriniz varsa açıkça ifade edin ve ilk buluşmada elinizi dahi tutmasına izin vermeyin. Çünkü erkekler böyle bir durumda sizin daha önceden de görüştüğünüz herkes ile aynı rahatlıkta olduğunuzu düşünecektir.