Geçtiğimiz aylar seks araştırmaları açısından çok bereketliydi. Hem kadın hem de erkek cinselliği hakkında onlarca makale yayınlandı. Kimisi bilimsel bilgilerimizi arttırdı, kimisi de cinsellikte yeni şehir efsanelerine konu oldu.

Geniş kalçalı kadınlar  sekste daha aktif olur

Kadın cinsel fonksiyonları açısından sağlıklı bir bel çevresinin önemli olduğunu biliyoruz. Fazla vücut yağı seks hormonlarını bozduğundan bel çevresini 80 cm, bel/kalça çevresi oranını ise 0.8'in altında tutun diyoruz. Ancak son yapılan bir çalışma bu bilgimizi bir adım ileri taşıdı. 148 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada kalça çevresi arttıkça tek gecelik ilişki ve seks partnerlerinin sayısının da arttığı gösterildi. Yani kalça genişledikçe cinsel girişimler de artıyor!

Frengiyi de Kristof Kolomb mu keşfetti?

Eskisinden çok daha az görülse de sifilis veya bilinen adıyla frengi hala mevcut.  Üstelik fark edilmeyen sifilis yıllar sonra inme, menenjit, felç gibi sorunlara yol açabiliyor. Yeni bir çalışma sayesinde artık kimi suçlayacağımızı biliyoruz. Tarih öncesi çağlardan kalan 400 iskeleti inceleyen araştırmacılar sifilisin Avrupa'ya Amerika'dan Kristof Kolomb ve arkadaşları ile aktarıldığını belirtiyor. Bilimsel çevreler bu sonucu tartışadursun    siz mutlaka check up yaptırın.

Kadınlar kırmızı renkten çekiniyor

Pretty Women'da Julia Roberts'ın giydiği kırmızı elbiseden sonra mı oldu bilinmez ama kırmızı renk cinsel çekicilikle ilişkilendiriliyor. Üstelik bunu yapan sadece erkekler değil. Yaklaşık 350 kadın üzerinde yapılan bir çalışmada kadınlar kırmızı renk giyen başka bir kadını cinsel yönden çekici buluyor ve eşlerini kırmızı giyen kadınlara karşı koruma hissi duyuyor.

Erkekleri yüksek topuklu giyen kadın çekiyor

Archives of Sexual Behavior dergisinde yayınlanan bu çalışmaya göre erkekler yüksek topuklu giyen kadınlara daha çok dikkat ediyor ve daha çok yardımcı oluyor. Araştırmacılar erkeklerin yüksek topuklu giyen kadınları daha çekici bulduğu için böyle bir sonuç elde ettiklerini belirtiyor. Kısacası babet sevenler yandı! Bize göre bu çalışmayı da deneysel kabul etmenizde fayda var. Çünkü cinsel çekicilik sadece topukluyla sınırlandırılmıyor. Fermonların etkisini de unutmamak gerek.  

Partnerleri espritüel kadınlar daha sık orgazm oluyor

Rastladığımız en gırgır çalışmalardan biri. New York Üniversitesi'nin araştırmasına göre partnerleri espritüel, geniş omuzlu veya ekonomik olarak daha iyi durumda olan kadınlar daha sık orgazm oluyor. Kadın orgazmında o kadar değişik faktör etkili ki, bu sonuçları yayınlamak aslında cesaret işi. Partnerin sertleşme işlevi, boşalma süresi, önsevişmeye ayrılan vakit, kullanılan teknikler, kadının vücudunu ne kadar iyi tanıdığı, cinsel geçmişi, ilişki kalitesi, partnerine olan güveni, partneriyle cinsel iletişimi, hormonları, cinsel bölgedeki damarları gibi onları faktörü bir yana bırakırsak espritüellik bir belirleyici olabilir.