Yazın gelmesi ile birlikte hemen hemen tüm kadınları zayıflama telaşı almış durumda. Bu nedenle sizlere evinizdeki malzemeler ile oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifleri sunuyoruz.

Yağlarınızdan Kurtulmak İçin Çay

Bilimsel olarak yağ yakıcı etkileri kanıtlanmış olan besinler yardımı ile hazırlanan göbek eritme çayı ile ilk olarak göbeğiniz olmak üzere vücut genelinizdeki yağları kolaylıkla yakabilirsiniz.

Yağ Yakıcı Çay Malzemeleri;

  • 2 tane limon
  • 2 tane greyfurt
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 4 bardak su
  • 4 damla nane yağı

Hazırlanışı ve Kullanımı;

Greyfurt ve limonların kabuklu halde dörde bölün ve tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Yaklaşık olarak 10 dakika kaynattıktan sonra ocağın altını kapatarak içine nane yağı ve balı ekleyerek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz çayınızı tok karnına günde üç kez içebilirsiniz.

Ödem söktürücü Çay

Birçok bayana tartıda kâbus yaratan kiloların sebebi ödem olabilir. Ancak unutulmaması gereken şey ödemin karaciğer yorgunluğundan kaynaklandığıdır. Sizler için paylaştığımız ödem attırıcı çay ile hem şişkinliğinizden kurtulabilir hem de kilo verebilirsiniz.

Ödem Söktürücü Çay Malzemeleri;

  • 1 litre su
  • 1 tane limon
  • Taze nane yaprağı
  • 1 tane salatalık

Hazırlanışı ve kullanımı;

Çayı geceden hazırlamak oldukça önemlidir. Çünkü bu sayede bitki özleri çayın içerisine geçmektedir. Bir litre oda sıcaklığındaki suyu bir şişe ya da sürahinin içerisine alın. Limon ve salatalığı istediğiniz şekilde dilimleyerek suya ilave edin. Gece hazırladığınız tarifi ertesi sabaha kadar dilerseniz dışarıda dilerseniz de buzdolabında bekletin. Hazırlamış olduğunuz ödem söktürücü bitki çayınızı tüm gün boyunca bardak bardak içebilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken nokta çayı kesinlikle kaynar su ile hazırlamamak ya da ısıtmamaktır. Çünkü suyu ısıtmanız halinde içerisinde bulunan nane ve limonun vitaminleri kaybolacaktır.  Bu sebeple çayı hazırlarken oda sıcaklığında ya da soğuk su kullanmanız gerekmektedir.

Evde salatalığınızın olmaması halinde çayınızı salatalıksız da hazırlayabilirsiniz. Ancak limon ve taze nane çay için olmazsa olmazdır. Ödem söktürücü çayınızı tüketirken yanı sıra günde en az 1 litre sade su içmeye dikkat etmelisiniz. Hiçbir yan etkisi bulunmayan çayı istediğiniz kiloya ulaşana dek tüketebilirsiniz.