Saç, bayanların fizyolojik görünümlerinin mühim bölümünü oluşturur Saç dökülmesi dikkatsizlik edilirse bilhassa stresli hallerde oldukça ileri evrelere gidebilir Saç dökülmesinin mühim sebepleri içinde etrafsal faktörler.

Saç dökülmesinin mühim sebepleri içinde etrafsal faktörler, yaş, hormonal düzensizlik, kimyevi içinde ne olduğu yoğun saç ürünleri ve kansızlık yer alıyor.

Doç. Dr. Erdem Güven, saç dökülmesinin mühim sebepleri içinde etrafsal faktörler, yaş, hormonal düzensizlik,hava, su kirliliği benzeri etmenler, kimyevi muhtevanın yoğun saç ürünleri, jöleler ve kansızlık yer almaktadır dedi.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erdem Güven, Dişiliğin en mühim sembollerinden olan saçların kaybı, sıklığının azalması yada incelmesi bile, hanımlarda gövde imajı algısında ciddi meselelere sebep açabilmektedir. 

Saç, bayanların fizyolojik görünümlerinin mühim bölümünü oluşturur Saçların parlak ve diri olması kişilerin birbirlerini etkilemelerinde ve ilişkilerinde büyük ciddiyet taşır. 

Saçların canlılığı sağlığın ve insanın kendini iyi hissetmesinin bir ifadesidir Saç dökülmesine bağlı dış görünüm ile alakalı negatif kaygılar, ruhsal problemler oluşturmakta, hayat standardını etkilemektedir. 

Saç dökülmesi çoğunlukla erkeklere hususi şekilde kabul edilmesinden dolayı kadınlardaki saç dökülmesi çok önemsenmeyerek dikkatsizlik edilir Özellikle erişkinlik çağından sonrasında bir hayli hanımda tepe bölgelerde saç kaybı olsun olmasın şakaklardaki saçlarda azca da olsa seyrelmeler görülür. 

Ergenlik döneminden başlayabilen saç dökülme problemi ekseriyetle menopozdan sonrasında iyice ayrım edilir duruma gelir Saç dökülmesi dikkatsizlik edilirse bilhassa stresli hallerde oldukça ileri evrelere gidebilir. 

Kadınlarda saç dökülmesinde bir hayli faktörün neden olabileceği ve negatif etkenlerin sona ermesiyle beraber bayanların büyük bölümünde saçların eskisi benzeri gür çıkmaya başladığı ayrım edilir diye ifade etti.

Doç. Dr. Erdem Güven, Dünya genelindebakıldığında her 5 hanımdan birinde incelme, seyrelme şeklinde saç kaybı ve dolgunluk azalması görülmektedir. 

Türkiye'de bu konu için tamamlanmış geniş bir ilmi araştırma olmamasına karşın her 3 hanımdan birinde saç problemi bulunduğu söylenebilir Ancak yaşa nazaran bakıldığında menopoz sonrasında her 2 insandan birisinde ciddi saç problemi bulunduğu ve derhal derhal her menopoz sonrası hanımda saç incelmesi bulunduğunu görüyoruz. 

Ancak menopoz öncesinde de ender şekilde saç dökülmesi görülebilir. Altta yatan belirli bir sebep bulunduğunda belli saç açıklığına neden olacak tarzda saç dökülmesi olabilir diye söyledi.