Öpüşmek : Saatte 68 kalori

İlk öpüştüğünüz zamanı hatırlıyor musunuz? Sevgilinizin dudaklarından yarım saat boyunca ayrılamadığınızı? Uzmanlar öpüşmenin kalori yakmak için en seksi yollardan biri olduğunu belirtiyor. Öpüşme esnasında vücutta yüzlerce kas çalışıyor, değişik hormonlar salgılanıyor. Öpüşerek saatte 90 kalori bile yakılabileceği belirtiliyor.

Masaj: Saatte 80 kalori

Partnerine güzel bir masaj yapmak ister misiniz? Ellerinizin ağrıması normal ama yaktığınız kalorileri düşünün. Hem eşinizi mutlu edeceksiniz hem de yediğiniz çikolatalı gofretten eser kalmayacak! Masaj yaparken ayakta duruyorsanız yaktığınız kalori miktarı daha da artıyor.

Seks: 30 dakikada 144+ kalori

En etkili spor yollarından biri de sekstir. Seks esnasında vücutta uyuyan tek bir hücre bile kalmaz denebilir. Cinsel ilişki esnasında aktif olan tarafın yarım saatte 200 kaloriye kadar yakabildiği gözlemlenmiştir. Uzmanlar seks sırasında orgazm yaşamanın ise yakılan kalori miktarını ikiye katlayacağını belirtiyor.

Romantik dans: 30 dakikada 103 kalori

Televizyon karşısında oturmak yerine hafif bir müzik koyun ve dansa başlayın! Akşam yemeğinde mideye indirdiğiniz tatlıdan kurtulmak için çok romantik bir yol öneriyoruz. Heyecanın doruklarda yaşandığı romantik bir dans esnasında yüzlerce kalori yakabilirsiniz.