Kanser Araştırma Vakfı’nın gelenekselleştirdiği “Sabah Kahvesi Etkinliği”nin yenisi 13 Eylül Cumartesi günü düzenleniyor. Özerlat Kahve ve Rana Fahrioğlu şirketlerinin sponsorluğunda düzenlenen etkinlik, Lefkoşa’da Lorenzo, Mağusa’da Mardo, ve Girne’de Cafe Dükkan’da gerçekleşecek. Saat 10:00 da başlayacak ve 14:00 e kadar devam edecek etkinlik süresince bu mekanlarda içilecek kahvelerin ücretleri KAV’a bağış olarak aktarılacak.

KAV’ın 13 Eylül Cumartesi sabahı anlaşma yapılan mekanlara gidemeyecek ancak etkinliğe destek olmak isteyenler için geliştirdiği bir de alternatif bulunuyor. KAV’dan yapılan açıklamaya göre, Sabah Kahvesi Etkinliği’ne dileyenler evlerinden de destek olabilecek. Bunun için yapılması gereken KAV’la irtibata geçerek temin edilecek kahvelerin evlerde pişirilip davet edilen dostlara ikram edilmesi ve yine KAV’dan temin edilecek bağış kutularına bağışta bulunulmasının sağlanması...

KAV gönüllüleri, sabah kahvesi etkinliğinden elde edecekleri gelirle kansere yol açtığı bilinen toprak ve suyun adadaki durumunu ortaya koyan analizleri sürdürmeyi hedeflediklerini  ifade ediyor.

Sabah kahvesi etkinliğinden elde edilecek gelirin tamamı adadaki toprak ve su yapısını ortaya koymak üzere yapılan analizler için oluşturulan fona aktarılacak.