Bazı yiyecekler kedinizin hasta olmasına hatta zehirlenmesine bile neden olabilir. Bu nedenle kedilere hangi yiyecekleri yedirip yedirmemenizi bilmekte fayda var.  Birazdan vereceğimiz yiyecekleri kedinize verdiyseniz ve hasta olduğunu düşünüyorsanız kedinizi uzman bir veterinere götürmeniz gerekebilir.

İşte kedinizde hastalanmaya ve zehirlenmeye yol açacak besinler…

Çikolata

Çikolata Teobromin içerdiğinden kediniz için adeta bir zehir kaynağıdır. Kediniz fazla miktarda çikolata tüketirse zehirlenip ölebilir.  Ve bu belirtiler en az 24 saat içersinde kendini gösterir. Çikolata aldıysanız muhakkak kedinizin erişemeyeceği yerlerde saklamasınız.

Soğan

Soğanı genellikle balkonda sepetlerde veya mutfak içerisinde açıkta olan raflarda saklanır. Ancak evde kedi besliyorsanız soğanları kapalı ve kedinizin ulaşamayacağı yerlerde muhafaza etmenizi öneriyoruz. 
Kedinizin soğan yediğinin belirtileri arasında nefessiz kalma iştah kaybı ve ishal vardır.

Yaş ve kuru üzüm

İki türlü üzümde kedinizin aniden ölmesine neden olabilir. Kediniz kuru veya yaş üzüm yediğinde böbrekleri iflas edebilir. Aman dikkat.

Zambak ve diğer bitki türleri 

Evinizde bitki ile kediyi aynı anda besliyorsanız dikkat etmelisiniz. Kediler karın ağrısı yaşadıklarında ot yeme istediği duyarlar.Evinizde beslediğiniz çiçekleri kediniz ot zannedip yemek isteyebilir.

Evde özellikle zambak bulunduruyorsanız kedinizin erişemeyeceği yerlerde bulundurmalısınız.  Bunlara ek olarak zambak, sümbül, nergiste kedinizin böbreklerinin iflas etmesine neden olabilir.