Bayanların bakım konusunda vazgeçilmezlerinden biride muhakkak ki kuaförlerdir. Her kadın saçının, canlı, parlak ve ipeksi görünmesini ister. Bu yüzden kuaförlere gider ve çokta ucuz sayılmayacak paralar harcayarak saçlarını şekillendirirler. Ancak biraz sonra anlatacağımız yöntem ile kendi saçlarınızın kuaförü olabilirsiniz.

Anlatacağım bu yöntemle saçlarınıza doğal dalgalar verebilir ve kuaför ihtiyacınızın bir kısmını kendiniz evde yapabileceksiniz. Saçlarımızın dolgun ve kalıcı bir şekil almasını sağlayan kozmetik ürünlerden saç spreyini kendimiz evde nasıl hazırlayabiliriz? Bunun için çok pahalı malzemeler veya hazırlamak için büyük uğraşlar mı gerekli? Tabi ki hayır. Evde saç spreyi hazırlamak aslında çok kolay bunun için gerekli olan malzemelerimiz;

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı jöle
  • 2 kaşık deniz tuzu
  • 2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı ve 1 adet sprey kutusu.

Nasıl hazırlarım?

Deniz tuzu ve jöle birbirine karıştırılır ve tuz jölenin içinde eritilmedir. Daha sonra 1 bardak su ilave edilmeli ve en son hindistan cevizi yağı sprey kutusunun içine aktarılarak iyice karıştırılmalıdır. Sprey kıvamını alana kadar bu işleme devam edilmelidir.

Artık kendi spreyimizi saçımıza istediğimiz şekli vererek uygulayabiliriz. Unutmadan, gün sonunda saç köklerinizin nefes alabilmesi için mutlaka saçlarınızı temizleyin.