Her yıl geleneksel olarak Balkanlardan gelmekte olan soğuk hava dalgaları yine kapımızda. Bu kış sakal bırakmayı ciddi ciddi düşünme vakti geldi. Daha önce sakal konusuna şans vermemiş olabilirsiniz ama, sakal bırakmanın pek çok avantajı olduğunu artık kabul etmelisiniz.

İşte Viralnova’nın derlediği 8 maddede sakalın güzellikleri!

1) Sakal sayesinde tasarruf edebilirsiniz

1-169.jpg

Sizce de tıraş makineleri çok pahalı değil mi? Neden mağazalarda cam vitrin arkasında durduklarını düşündünüz mü? Elimize alıp da birbirimize zarar vermeyelim diye değil. Sadece çalınmasını önlemek için. Tabii, tıraş öncesi ve sonrası kullanım için aldığımız kremleri de düşünürsek, sakal bırakmak çok daha kârlı görünüyor.

2) Daha fazla uyku için sakal bırakın

2-188.jpg
 
10-20 dakika daha fazla uyumak ister misiniz? İşte size fırsat! Artık her sabah tıraş olmayacaksınız. Normalde tıraş olmak için ayırdığınız süreyi uyku için ayırabilirsiniz.

3) Sakal sizi zeki gösterir

3-121.jpg

Bütün olgun, akıllı ve cool erkekleri düşünün. Ortak bir özellik dikkatinizi çekti mi? Evet, sakalları var. Yunan tanrıları bile sakallarıyla tasvir ediliyor. Yaş beraberinde bilgi ve birikimi getiriyor. Yaşın bir başka getirdiği şey ise sakal. Şimdi bu ikisini aynı potada eritmenin tam vakti. Bir düşünün hayatla ilgili ciddi bir meseleyi saçı sakalı birbirine karışmış biriyle mi konuşursunuz yoksa pırıl pırıl parlayan yeni tıraş olmuş çocuk görünümlü biriyle mi?

4) Kesin bilgi: Sakal seksidir

4-078.jpg

Sakalı seksi bulan kadınların sayısı gittikçe artıyor. İnanmıyorsanız şu anda en yakınınızdaki kadına sorun. O seksi bulmasa bile 3-5 yakın arkadaşı kesin buluyordur. Daha güvenilir bir kanıt arıyorsanız kadın forumlarına ya da flört sitelerine de bakabilirsiniz.

5) Sağlığın başı sakal bırakmaktır

5-059.jpg

Eğer ince bir yüzünüz varsa bu maddede ikna olacağınıza inanıyoruz. Çünkü her tıraş olduğunuzda kilo verdiğinizi ya da hastalandığınızı iddia edenlerin sayısı muhtemelen çok fazladır. Sakal sizi daha sağlıklı ve daha dinç gösteriyor. Hadi o tıraş makinesini bırakın elinizden.

6) Sakal ısıtır

6-030.jpg

Peki, ikna olmadınız ve sakalınızı kesmesi için berbere doğru yola çıktınız. Soğuğu hissediyor musunuz? Sakallarınız varsa, hava ne kadar soğuk olursa olsun yüzünüz üşümez. Eğer yiğitlik edip sakalınızı kestirdiyseniz, maalesef dönüş yolunda yüzünüz çıplak kalacak. Bu üşüme hissine alışsanız iyi olur. Hem bir insan onu sıcacık tutan bir şeyi neden yok eder ki? Bu bir kış gününde battaniyenizi çöpe atmakla aynı şey...

7) Sakalınız varsa güvendesiniz demektir

7-019.jpg

Sizi kan kaybından ya da yüksek voltajdan öldürebilecek bir aleti her gün yüzünüzde gezdirmek akla sığıyor mu? Ancak biz zorunda kalmadıkça bu riski almanızı desteklemiyoruz. Yüzünüzü kaç kere kestiniz tıraş olurken? Sayamıyorsunuz bile değil mi? Çok üzücü.

8) Gerçek erkekler sakal bırakır

8-017.jpg

Kadınların göğüsleri ve kalçaları ne kadar feminense, erkeklerin sakalları da o kadar maskülen bir şey. Kim bir çocuğu öpmek ister ki?