Bir haftada üç kilo almak çok kolayken, haftada bir kilo vermek çok zor olabiliyor. Ancak Medikal Estetik Doktoru Emre Çiçek'e göre yağ hücrelerini dondurarak yok eden ve herhangi bir kanama, morarma ya da ağrıya neden olmayan yöntemle ağrısız, acısız ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadan fazla kilolardan kurtulmak mümkün olabiliyor. 

Dr. Çiçek, "Hızlı yaşam koşullarının, yorucu iş temposunun, zaman kısıtlaması yaşayanların, fast-food yiyeceklerle beslenenlerin, spora vakit ayıramayanların, onca rejime rağmen kilo veremeyenlerin ve hamilelik kilosundan korkanların imdadına en son teknolojik gelişme olan cooltech yetişiyor" diyor. 

Bu yöntemle karın, kalça, bacak, basen, bel, kol, diz üstü ve diz iç kısmı gibi lokal kilo problemlerinin tedavi edilebildiğini aktaran Dr. Çiçek, uygulanan bölgeye göre 8 ile 10 santimlik incelme sağlanabildiğini belirtiyor. 

Dr. Emre Çiçek, eskiden daha çok yağ hücrelerinin ısıtılarak vücuttan atılması sağlanırken, günümüz teknolojisiyle inatçı yağ hücrelerinin dondurularak 8-10 hafta içerisinde vücuttan atıldığını söylüyor.