MEVSİME UYGUN BAKIM YAPIN

Sonbahar ve kış aylarında cilt bakım ürünleri satın alırken, giysi seçerken uyguladığınız yöntemi uygulayın. Nasıl ki kıyafet alırken yaz için ince, kış için kalın kumaşlardan yapılmış giysileri tercih ediyorsanız; cilt bakım ürünleri alırken de mutlaka mevsime uygunluğunu göz önünde bulundurun.

TEK ÜRÜN YETMEZ

Yine giysilerden örnek verecek olursak; yaz aylarında ince giysilerle dolaşırken, kışın soğuktan korunmak için kat kat giyiniyoruz. Kozmetik kullanımında da durum aynı. Yazın bir ürün yeterliyken kışın birkaç ürünü bir arada kullanmak faydalı olabilir. Örneğin nemlendirici, serum ve bakım kremini bir arada kullanmak çok daha iyi sonuçlar verir.

ELLERİNİZİ İHMAL ETMEYİN

Kışın özellikle soğuk ve rüzgarlı havalarda ellerimizi mutlaka korumalıyız. Aksi takdirde derimiz kurur, kaşıntı ve çatlaklar oluşur. Dışarıya çıkmadan önce mutlaka el kremi sürmeyi ve eldiven takmayı ihmal etmeyin. Her el sabunlama işleminden sonra ellerinizi mutlaka kremleyin.

PARFÜMÜ GİYSİLERİNİZE SIKIN

Bazı dermatologlar kışın parfüm kullanılmamasını tavsiye ediyor. Bunun sebebi de parfümdeki alkolün cildimizi kurutma ihtimalinin olması. Ama parfüm sürmemektense basit bir formülle cildinizin kurumasını önleyebilirsiniz: Parfümü sadece giysilerinize sıkın!

KURU BİR CİLDE SAHİPSENİZ DİKKAT!

Eğer kuru bir cilde sahipseniz alkol içeren tonikler kullanmayın. 20’li yaşlardan itibaren göz çevresine özel serum ampul gibi dermokozmetik ürünleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

CİLT PROBLEMLERİNE ÇÖZÜM ZAMANI

Eğer cildinizde leke, kırışıklık ve sarkma gibi problemler varsa, kış mevsimi bunlara çözüm bulmak için en uygun zaman. Bazı uygulamaların özellikle güneşin aktif olmadığı kış aylarında yapılması gerekir. Örneğin; yüz derisine yapılan lazer uygulamalar gibi.

MUTLAKA DUŞ ALIN

Kışın duştan vazgeçmeyin. Sık sık sıcak duş alın ve duştan sonra nemlendirici kullanmayı unutmayın.

DUŞ KREMİ YA DA YAĞ KULLANIN

Kışın duş jeli yerine duş kremi ya da duş yağı kullanmayı tercih edin. Çünkü krem ve yağlar daha az su kaybı sağlar, cildinize nem verir. Ayrıca pul pul dökülmeleri de azaltır.

PEELING ZAMANI

Vücut ve yüz peeling’i yapmak için en uygun zaman kış ayları. Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak için öncelikle ölü hücreleri temizlemek gerekiyor. Böylece besleyici bakım ürünlerinden maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

BOL SU İÇİN VE OMEGA-3 ALIN

Bol su içmek sadece yaz aylarında değil kışın da gerekiyor. Biz o kadar susamasak bile cildimizin suya ihtiyacı oluyor. Ayrıca omega-3 desteği de cilt için çok faydalı. Somon balığı ve ceviz tüketin.

DUDAKLARINIZI KORUYUN

Soğuk nedeniyle dudaklarımızda ve dudak çevremizde çatlamalar oluşur. Dudaklarınızı gece yatmadan önce, bir dudak kremiyle nemlendirin. Gündüz de, soğuğa çıkmadan dudak balm’ı kullanabilirsiniz. Dudaklarınızı yalamaktan ve kabukları yemekten vazgeçin!

BACAKLARA ÖZEL BAKIM

Her banyodan sonra bacaklarınıza mutlaka nemlendirici bir losyon sürün. Ayrıca ayaklarınızı yumuşak tutmak için gliserin içeren bir losyon uygulayın.