Kış aylarının soğuk havası seni daha mı çok yemek yemeye itiyor? Veya rehaveti ile spor salonuna uğramaz mı oldun? Yoksa açık havada yürüyüşü seviyor ve yapıyordun kar tatili yürüyüşe de mi geldi? Sonuç tartıda yukarıya çıkan bir rakam ve biraz daha zor kapanan düğmeler mi oldu? O zaman en azından kış mevsimini daha az zararla geçirmek adına, günlük beslenmende aşağıdaki besinlerden yararlanmakta fayda var:

AjansHaber'de yer alan habere göre; Yaşasın Hayat Kliniği diyetisyenlerinden Müge Başer, kış aylarında alınan fazla kilolardan kurtulmak için tüketilmesi gereken besinleri anlattı.

KETEN TOHUMU KALORİ YAKIMINI HIZLANDIRIYOR

Sindirimi süresince ekstra kalori harcamaya yardımcı olan bitkisel kaynaklı protein ve lifleri ile metabolizmayı destekler. Aynı zamanda kalp, beyin ve genel sağlık için gerekli omega-3 yağ asitlerinin de en önemli kaynaklarındandır.

KURU FASULYE KARSERLE SAVAŞIR

Bol posa içeriği ile tok tutarak metabolizma hızına destek olan baklagildir. İçeriğindeki isoflavonları, kansere karşı koruyucu, diyabet hastalarında kan şekerini dengeleyici olan bir antioksidandır. Ayrıca baklagillerden sadece kuru fasulye, alınan nişastalı karbonhidratların enerjiye hızlı bir şekilde dönüştürerek harcanmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcıdır.

TAVUK PROTEİN DEPOSUDUR

Yenilmesi ile vücudun kalori yakma hızını arttıran protein ile deposudur. Kolin, fosfor, vitamin B3 ve B6'nın da en güzel kaynaklarındandır.

SOMON D VİTAMİNİ İÇERİR

Somon, metabolizmayı ateşleyici olarak gösterilen proteinin en önemli besinidir. Buna ek olarak sağlıklı yağlardan omega-3 ile bolca B12 vitamini ve Vitamin D içerir.

KIRMIZI ET ÇİNKO YÖNÜNDEN ZENGİNDİR

Karnitin içerir. Karnitin de özellikle egzersiz yapan kişilerde enerji verirken, egzersiz sırasında yağların da hızlı yağa dönüştürmesini sağlar. Genel sağlığı destekleyen çinko ve selenyumun da lezzetli bir besinidir.

PUL BİBER METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Baharat olarak her yemeğe eklenmesi ile lezzet katmasının yanı sıra metabolizmaya da hız kazandırmanın en kolay yoludur. Bunu ise vücut ısısını arttırıp yağ yakma kapasitesini arttırarak sağlar.

KIRMIZI TAZE BİBER ZENGİN C VİTAMİNİ BARINDIRIR

Metabolizma üzerinde pul bibere benzer etkileri olup, aynı zamanda C vitamini içermesi ile de bonus yiyeceklerden biridir. Kış aylarında domates, salatalık yerine kahvaltılarda, salatalarda yerini almalıdır.

SU ZİNDE TUTAR

Direk olarak metabolizma hızını arttırmaz. Sürekli olarak vücudu zinde tutarak, sıvı sirkülasyonunu devam ettirerek, metabolizmanın kalori yakma devamlılığını sağlar.

YEŞİL ÇAY ALERJİYE KARŞI DİRENÇ SAĞLAR

Bir çok araştırma yeşil çayın metabolizma hızını arttırdığını gösterdi. Bu işlevi içeriğindeki kateşin ismindeki antioksidanlarındandır. Aynı zamanda bu antioksidanlar alerjiye, kanser, bağışıklık gibi genel sağlık için koruyucu olmaları ile bilinir.

BADEM TOK TUTAR

Hem lezzetli hem de proteini ile pratik bir atıştırmalıktır. Vücuttaki inflamasyonu azaltan sağlıklı yağ asitleri ile tok tutan lifi, kansere, diyabete ve kalp hastalıklarına karşı koruyucudur.(AjansHaber)