Malzemeler:

  • 5 adet yufka
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı su
  • Beyaz Peynir
  • Kaşar Peyniri
  • Maydanoz

Kolay Su Böreği Nasıl Yapılır?

İlk olarak yapacağımız işlem sosunu hazırlamaktır. Büyük bir cam kâsenin içerisine 2,5 su bardağı suyumuzu ilave ediyoruz. Ardından 1 su bardağı sıvıyağ ve 5 adet yumurtayı kırıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz. Böylece sosumuzu hazırlamış bulunduk.

Ardından hemen böreğimizin içini hazırlamaya geçiyoruz. Büyük bir kâsenin içerisine bir kalıp beyaz peyniri koyup çatal yardımıyla eziyoruz. Yıkanmış maydanozları ince ince kıyıp ezdiğimiz beyaz peynirlerin içine ilave ediyoruz. Kaşar peynirini de büyük rendeliyoruz. Rendelediğimiz kaşar peynirini de içimize ilave ediyoruz. Ve hepsini iyice harmanlıyoruz.

Şimdi ise böreklerimi saracağız. Fırın tepsimizi alıyoruz. Yağlamadan önce kapak keseceğiz. Bu kapağın ne işe yaradığını hemen sizlere anlatayım. Bu kapak böreğinizin üzerinin daha düzgün olmasını sağlayacaktır. Bunun için fırın tepsisinin üzerine bir adet yufkayı serelim ve taşan kenarlarını keselim. Ortada kalan kısmı ise bir köşeye ayıralım. Ardından fırın tepsimizi yağlıyoruz. Kapak olarak kullanacağımız yufkanın kenardan taşan kısımlarını elimizle bölüp yaptığımız sosa batırıp tepsiyi kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. Tabanının kalın olmasına özen gösterelim. Yani bir kat yufkayı parçalayıp sosa batırıp serdikten sonra ikinci katıda yapalım. Böylece fırına girdiği zaman yanmamış olacaktır. Katlarımızı serdikten sonra peynirli harcımızı yayıyoruz. Kalan yufkalarımızı da sosa batırıp parçalayıp üzerine seriyoruz. En son düzgün olarak kestiğimiz kapağı üzerine serip kapatıyoruz. Böreğimizi yaklaşık 2-3 saat dolapta bekleteceğiz. Beklettikten sonra kare kare kesiyoruz ve üzerine kalan sostan döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişiriyoruz.

Herkese afiyet olsun.